Az Alila Jabal Akhdar üdülőhely Jabal Akhdar, központjában található, több mint 2000 méter magasan az elszigetelt Al Hadzsar hegységben, Ománban, mintegy 50 kilométerre Maszkattól, Omán fővárosától...

Az Alila Jabal Akhdar üdülőhely Jabal Akhdar, központjában található, több mint 2000 méter magasan az elszigetelt Al Hadzsar hegységben, Ománban, mintegy 50 kilométerre Maszkattól, Omán fővárosától. Az üdülőhely egy szikla tetején található és egy drámai szurdokra néz, amely körül az ománi táj pazar látványa tárul az idelátogató elé.

Az üdülőhelyet a brit székhelyű Atkins csoport tervezte, helyi kőből és fából épült, a hagyományos építési technikákat a kortárs építészettel keverték. A fennsíkon található feszített víztükrű medencét kivéve, a luxus üdülőhely kőhomlokzatai beolvadnak a tájba. Az építést megelőzően számítógéppel modellezték Alila Jabal Akhdar üdülőhely látványtervét. Az üdülőhely 78 lakosztállyal rendelkezik, amelyek vagy a szálloda főépületében, vagy önálló egységekben találhatók.

A villák nagyvonalúan kerültek elosztásra a szikla tetején, biztosítva ezzel a magánéletet és a zavartalan kilátást a hegyekre és a szurdokra. Az üdülőhely étteremmel és bárral, gyógyfürdővel rendelkezik, valamint fűtött szabadtéri és fedett medencékkel és edzőteremmel várja a látogatókat. Az üdülőhely egy rövid autóútra található számos kis falutól.

Túraútvonalak, barlangok, elhagyott falvak, kempingek és gyümölcsüzem található a közelében, így Alila Jabal Akhdar üdülőhely tökéletes kiindulópontja lehet egy utazásnak a régió csodálatos tájaira.