Télen mindenképpen érdemes ellátogatni Európában a legszebb karácsonyi vásárokra. Az idelátogatók, nem csak gyönyörű karácsonyi ajándékokat találhatnak itt, de a karácsony hangulatát idéző fenyőillat és a karácsonyi énekek dallamai is igazi élményt nyújthatnak...

Télen mindenképpen érdemes ellátogatni Európában a legszebb karácsonyi vásárokra. Az idelátogatók, nem csak gyönyörű karácsonyi ajándékokat találhatnak itt, de a karácsony hangulatát idéző fenyőillat és a karácsonyi énekek dallamai is igazi élményt nyújthatnak. Már emiatt is érdemes lehet az európai karácsonyi vásárok egyikének forgatagába belevetni magát az idelátogatóknak. Érdemes ellátogatni és felfedezni a legszebb karácsonyi vásárokat Németországban például Aachenben, Kölnben vagy Drezdában, Lipcsében és Nürnbergben is, de varázslatos a karácsony az Egyesült Királyságban is, Londonban vagy akár Manchesterben. A legszebb Adventi vásárok közé sorolták Franciaországban, Strasbourgban valamint Lilleben található vásárokat, illetve a Belgiumban, Spanyolországban és Svájcban található karácsonyi vásárokat - második rész - is...

 

 

Drezda

Ha valaki szereti a karácsonyt, bizonyára imádni fogja a drezdai karácsonyi vásárt is. Tizenegy teljesen más karácsonyi helyszín található itt, a nagyon hagyományőrzőtől a vidám középkori vásárig, egészen a síelés varázsát idéző Hüttenzauber vásárig minden megtalálható itt és a sült alma finom aromájának illata csábítja az idelátogatót a vásári forgatagban.

Brüsszel

Parfümökkel, színes standokkal, fantasztikus ajándékötletekkel és hagyományos borkóstolás lehetőségével vár mindenkit a brüsszeli karácsonyi vásár. Öröm és csillogó fények mellett ünnepi hangulatú estéket élvezhetnek az idelátogatók. A „Téli csodák” vonzereje már legendás, így a karácsonyi vásár kulcsfontosságú esemény Brüsszelben az ünnepek alatt. A jégpálya valamint a gyönyörű karácsonyfa, a varázslatos és fény -és hang show, a fényfestés, valamint az ünnepi karácsonyi felvonulás, a hagyományos óriáskerék, a karácsonyi körhinta mind elvarázsolja a kicsiket és nagyokat egyaránt, egyedülállóvá téve ezzel az ünnepeket. Brüsszelben a város történelmi központján keresztül, mintegy 2 kilométernyi szakaszon a „Téli csodák” sok gyermek és felnőtt számára ismét csodás élményt kínálnak. Az ünnepi légkör, az egyedülálló hangulat, minőségi programok, a finom ételek és a meseszerű világítás várja a látogatókat az esemény ideje alatt.

Köln

Köln központja minden évben, karácsonyi ünnepi hangulatának megfelelően átalakul. Amikor a karácsonyi vásárok megnyílnak a városban - Advent előtti utolsó hétfőn -, a világ minden tájáról több millió látogató érkezik, hogy megtekinthesse a fura tervezésű kunyhókban (Buden) árult termékeket.

Manchester

Manchester világhírű a karácsonyi vásárokról, amelyet a „Manchester City Council” hozott létre. A 16. alkalommal megrendezésre kerülő karácsonyi vásár idén új helyszínekkel is dicsekedhet. Ez a legismertebb, legnagyobb illetve a legjobb hagyományos karácsonyi vásár az Egyesült Királyságban, az ünnepi szezon egyik legjobban várt eseménye, amely már egy ideje a város egyik legnépszerűbb látnivalója is egyben.

Prága

Már 15 éve kerül megrendezésre a Nemzetközi Adventi Vásár és az amatőr együttesek karácsonyi zenéit bemutató esemény. Prága különösen romantikus és barátságos advent és karácsony idején. A város fenntartja a gazdag adventi hagyományát, amely nagyon népszerű Prágában. Regisztrált együttesek szabadtéri koncert előadásai kerülnek ilyenkor megrendezésre az Óváros terén, amely a prágai karácsony mágikus hatását fokozza.