Európa sokszínű nemzeti parkjai ámulatba ejtik a látogatókat. Az angliai tóvidéktől az Alpokon át egészen Montenegróig kalandozhatunk bennünk. A kontinens számtalan...

Európa sokszínű nemzeti parkjai ámulatba ejtik a látogatókat. Az angliai tóvidéktől az Alpokon át  egészen Montenegróig kalandozhatunk bennünk. A kontinens számtalan lenyűgöző városa mellett, nem hagyhatjuk ki Európa legszebb nemzeti parkjainak a meglátogatását sem…​

 

 

Oulanka Nemzeti Park

Finnország északi részén található a burjánzó növényzetű és a szépségű Oulanka Nemzeti Park. A park a számi nép földterületeinek védelmét szolgálja, akik itt éltek, vadásztak és halásztak a területen egészen a XVII. századig. Ma, az Oulanka Nemzeti Parkban tett látogatás során lehetőség nyílik túrázni a Karhunkierros mentén, amely a legnépszerűbb túraútvonalnak számít egész Finnországban. A park területén lehetőség van bogyókat gyűjteni, hegyi kerékpározásra, valamint a folyókon evezésre is, továbbá a park területén lévő faházakban éjszakára is maradhatnak az idelátogatók.

Szász-Svájc Nemzeti Park

Annak ellenére, hogy kissé félrevezető neve, a Szász-Svájc Nemzeti Park valójában a német határon belül található, Drezda városhoz közel. A bizarr kőképződmények és a látványos kilátás csak néhány azok közül a tulajdonságok közül, amelyek ezt az európai nemzeti parkot jellemzik, amely ideális helyszínt biztosít a hegymászáshoz és a túrázáshoz. Hegymászó tapasztalat hiányában, lehetőség van meglátogatni a park ikonikus épületeit, mint a látványos Bastei-hidat és a fennkölt Königstein-erődöt, amely 245 méterre magasodik az Elba folyó felett.

Gran Paradiso Nemzeti Park

Olaszország északi részén található a Gran Paradiso Nemzeti Park, amely eredetileg azért jött létre (1856-ban), hogy megvédje az ibexeket (kőszáli kecske) az orvvadászoktól (a terület állítólag a király saját vadászterülete volt). A park egy része erdős, valamint számos gleccser is található a határain belül. A túrázás népszerű az egész park területén, különösen fent a Gran Paradiso-hegy csúcsán, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a közeli alpesi csúcsokra, így a Mont Blanc és a Matterhorn csúcsra is.

Durmitor Nemzeti Park

Montenegróban Zabljakban található a Durmitor Nemzeti Park. A parkot folyók kanyonjai veszik körül és a parkban hatalmas, éles szögű hegycsúcsok emelkednek így összességében az ellentétek igazán szürreális táj képét nyújtják. A Durmitor Nemzeti Park népszerű azok számára, akik szeretnének a hegy tetejére feljutni és megcsodálni a jeges tavakat, vagy síelni és hódeszkázni szeretnek.

Lomond-tó és a Trossachs Nemzeti Park

Skócia szívében található a Lomond-tó és a Trossachs Nemzeti Park, amely otthont ad számos lenyűgöző hegynek, úgy mint a Ben More vagy Ben Lomond és Stob Binnein. A West Highland Way túraösvény a Lomond tavat érintve halad, így számos látványos helyen keresztül viszi a túrázókat lehetőséget adva arra, hogy a túrázás során az idelátogatók élvezzék a buja zöld tájat. Található pár kis falu is parkban, ahol meg lehet állni és egy pint sört inni, vagy betérni egy kiskocsmába ebédelni mielőtt a pálya következő állomása felé folytatnák az utat.