Gondolkoztál már azon, hogyan nézett ki a környék, ahol most élsz, 30 vagy 50 évvel ezelőtt?

Londoni séták

Londoni séták  3*

Egyesült Királyság, Anglia, London
Indulások: 2021.10.21-tól
Időpontok: 3 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Út leírás:

4 nap/3 éjszaka
Indulási időpontok: IV.2. ( Húsvét), IV.29., VIII.19., IX.23., X. 21.
Utazás: közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal
Elhelyezés: 3 csillagos szállodában
Ellátás: reggeli
Minimum létszám: 15 fő

Program:
1. nap: Elutazás Londonba a reggeli órákban. Megérkezés után kb. kétórás orientációs városnézés autóbusszal. Elhelyezkedés a szálláshelyen, majd gyalogos városnézés a belvárosban. A séta részét képezi a Parlament, a Westminster Apátság, a Downing Street, a Lovasgárdisták Laktanyája, a Trafalgar tér, a St. James’s Park, a Buckingham palota megtekintése. A Westminster Apátságot a helyszinen váltott belépővel belülről is megtekinthetik. Az Apátság bejáratánál van az Ismeretlen katona síremléke, páratlanul szép, legyezőgótikával díszített kápolnájában nyugszik nagyon sok angol uralkodó, így többek között VII. Henrik és I. Erzsébet is. Emellett híres angol tudósok, költők és írók (pl. Chaucer, Darwin, Purcell) temetkezési helyéül is szolgált évszázadokon keresztül.

2. nap: Fedezze fel idegenvezetőnkkel a Temze déli partját, amelynek látnivalói közül nem egy újdonságnak számít. A séta a London Bridge-nél kezdődik és érinti az alábbi látnivalókat: Southwark Katedrális, Sir Francis Drake hajója (a Golden Hinde), a George fogadó és az Anchor Inn, Shakespeare Globe színháza. A túra a Modern Tate Múzeumnál fejeződik be, amit a modern művészetek kedvelőinek ajánlunk. Az újonnan épült Millenium gyaloghídon keresztül pedig a Szt. Pál katedrálishoz és a híres londoni Citybe juthatnak el, de érdemes felhajózni a Temzén a Tower zord épületéhez is. Délután szabad program során felkereshetik az angol főváros híres múzeumainak egyikét, a Nemzeti Galériát vagy a British Múzeumot, amelyekbe a belépés díjtalan. Este fakultatív publátogatás vacsorával (11.000 Ft/fő).

3. nap: Szabad program vagy fakultatív kirándulás vonattal Windsorba (18.900 Ft/fő belépővel), amely egyre inkább II. Erzsébet első számú rezidenciájának szerepét tölti be.Végigjárják a megtekinthető királyi apartmanokat (köztük a fogadások szinhelyéül szolgáló hosszú és impozáns dísztermet),betérnek a Szent György kápolnába, számtalan királyi esküvő színhelyére, és pillantást vethetnek a szépen gondozott parkra is. A kastélylátogatás után átsétálnak a Temze felett Eton-be, amelynek híres magániskolájában tanult többek között Vilmos herceg a jövendő trónörökös is.


4.nap:
Szabad program, melynek során ki-ki kedve szerint válogathat a kimaradt látnivalókból.
Aki csak egyszerűen bolyongani szeretne a városban az keresse fel a Covent Garden környékét, a híres Carnaby utcát vagy a kis csatornákkal teli Camden városrészt. Transzfer a repülőtérre a délutáni órákban, hazautazás a menetrend függvényében.

A programok sorrendje felcserélődhet. A gyalogos városnézésekhez a közlekedési jegy a helyszínen fizetendő.
A díj a kézipoggyász díját tartalmazza, feladható poggyász felárért foglalható.

170 400 Ft/fő-től +

Gondolkoztál már azon, hogyan nézett ki a környék, ahol most élsz, 30 vagy 50 évvel ezelőtt? Ha igen, a re.photos weboldalának köszönhetően egy olyan adatbázissal találkozhatsz, amely segítségedre lehet ebben! :) 
Az adatbázisban található képek bemutatják, hogyan nézett ki egy utca, egy tér vagy egy híres nevezetesség évtizedekkel ezelőtt és most. 

 

Görgess lejjebb, és nézd meg, hogy az urbanizáció, a globalizáció és a globális felmelegedés milyen nyomokat hagyott a környezetünkben az idők folyamán, és látogass el az oldalra, ha még többet szeretnél látni. 

 

1.) Lovaskocsi és Gőzmozdony: Mont Saint-Michel, Franciaország, 1908 – 2016

forrás: re.photos

 

2.) Japán csapatok Kuala Lumpurban: Malájzia, 1942 – 2016

forrás: re.photos

 

3.) Hofbräuhaus München, Németország, 1910 – 2017

forrás: re.photos

 

4.) Ebéd egy felhőkarcoló tetején: New York - Usa, London - Anglia, 1932 – 2011

forrás: re.photos

 

5.) Shepard - Gleccser, USA, 1913 – 2005

forrás: re.photos

 

6.) Sultan Abdul Samad, Malájzia, 1941 – 2016

forrás: re.photos

 

7.) Osnabrück, Németország, 1904 – 2016

forrás: re.photos

További információ: re.photos | Facebook (h/t)