A Jón-tenger szívében található az egyik legszebb görög sziget, azaz Korfu vagy más néven Kérkira. Korfu a legnagyobb város a szigeten, azonban számos más történelmi táj, halászfalu, vallási épület és a strand is található itt, amely vonzza a látogatókat...

A Jón-tenger szívében található az egyik legszebb görög sziget, azaz Korfu vagy más néven Kérkira. Különböző kultúrák és nemzetek fennhatósága alatt állt, ezáltal lenyűgöző kultúrája és történelme van. Korfu a legnagyobb város a szigeten, azonban számos más történelmi táj, halászfalu, vallási épület és a strand is található itt, amely vonzza a látogatókat. Érdemes megtekinteni Korfu legszebb látnivalóit ahhoz, hogy megértsünk mindent, amit ez a lenyűgöző görög sziget tartogat...

Szent Szpiridon Templom

Vitathatatlanul az egyik legszebb templom Korfu szigetén a Szent Szpiridon Templom, amely az 1580-as években épült. Ez, a Korfu óvárosában található templom büszkélkedhet a legmagasabb harangtoronnyal a Jón-szigeteken. A templom ad otthont Szent Szpiridon relikvia gyűjteményének, amely a Voulgaris-családhoz tartozott a XVI. századig. A templom kriptájában lévő kettős szarkofágban Szent Szpiridon hamvait helyezték el. Velencei ezüst és lenyűgöző festmények díszítik a templomot, amelyek annyira lélegzetelállítóvá teszik a helyet, hogy még a vallási hovatartozásuk alapján kívülállók is bizonyára értékelni fogják.

Pantokrator-hegy

Korfu legmagasabb hegye a Pantakrator-hegy, amely egy könnyen azonosítható mérföldkő a lakosok és a látogatók számára egyaránt. Az orom csúcsától egész Korfu panorámája megcsodálható még Albánia is látszik a távolban. A Pantakrator-hegy csúcsára túrázva átlagosan két óra alatt lehet feljutni egy jó kondícióban lévő felnőttnek, azonban a csúcsra járművel is fel lehet menni. A hegytető közelében egy XVII. századi templom található, emlékeztetve a látogatókat a görög kultúrára jellemző sajátosságra: a hegyek és az Istenségek közötti szoros kapcsolatra.

Perithia

Azok számára, akiket érdekel a történelem, vagy bárki, akit lenyűgöz a sziget hagyományőrző kultúrája érdemes ellátogatni Korfu egyik legnépszerűbb látnivalójához a történelmi Perithia faluba. Ez a falu a legöregebb fennmaradt település Korfun, bár mára már szinte teljesen elhagyatott. A Pantokrator-hegy lábánál található település biztonságos helynek számít, amely gyönyörű kilátást nyújt a tengerre, azonban nem látható a parttól. A történelmi Perithia faluban nyolc templom és több, mint 100 hagyományos korfui otthon található. Az idelátogatók átsétálhatnak a történelmi Perithia falun és találkozhatnak néhány helyivel is, akik még a faluban élnek, de vacsorázhat is a néhány vendéglő egyikében illetve láthat juhokat barangolni a füge-és cseresznyefák között.

Történelmi erőd - Korfu

A legkeletibb pontján a félszigetnek -ahol Korfu város is található-, ott áll az Öreg Erőd. A görögök által „Paleo Frourio” néven ismert hihetetlen középkori építmény 1546-ban épült, amikor még a velenceiek uralkodtak a szigeten. A hely története még tovább nyúlik vissza, mivel egy bizánci vár állt egykor ott, ahol az erőd jelenleg található. Az erődítményt a várostól egy árok választja el, a vár két kis csúccsal (korypha), büszkélkedhet, innen kapta a sziget a nevét is. Bent a várban, a látogatók különféle angol építményeket láthatnak, így például a Szent György-templomot, amely az eredeti velencei épületek helyén épült.

Kassiopi

Korfu északkeleti részén található Kassiopi, egy látványos tengerparti üdülő, amely kedvelt a világ minden tájáról ideérkező utazók körében. Az angolok különösen az üdülőhely nagy strandjaihoz, a fantasztikus étkezőhelyekhez és a nyugalmas légköréhez vonzódnak. Kassiopi-ről úgy tartják, hogy i.e. III. században fedezték fel, egy bizánci erőd még mindig ott áll a hegyen panorámával a városra és a strandjaira. Az apró köves part mindenféle szabadidős tevékenységre lehetőséget nyújt, így az idelátogatók élvezhetik az ejtőernyős vitorlázást, a lovaglást és a búvárkodást valamint az úszást is.