A gyönyörű strandjaival és meleg, napos időjárásával Algarve, Portugália egyik legnépszerűbb nyaralóhelye. A nyüzsgő tengerparti üdülőhelyektől, amelyek bővelkednek a szabadidős tevékenységekben...

A gyönyörű strandjaival és meleg, napos időjárásával Algarve, Portugália egyik legnépszerűbb nyaralóhelye. A nyüzsgő tengerparti üdülőhelyektől, amelyek bővelkednek a szabadidős tevékenységekben a félreeső homokos területekig, amelyek tökéletes kikapcsolódást nyújtanak a pihenésre, Portugália legdélebbi régiója ideális kiindulópont mindazok számára, akik ide terveznek nyaralást. Algarve fehérre meszelt épületei és érdekes régi városi kerületei, falvai elragadó kirándulóhelyek is, amelyeket érdemes megtekinteni.

 

Alvor

Az Alvor folyó torkolatánál fekszik Alvor település, amely az ideutazóknak szinte mindent kínál, a történelmi látnivalóktól és a festői strandoktól a barátságos bárokig és tenger gyümölcseit kínáló éttermekig. Ennek az ősi halászfalunak az Óváros negyede egy XVI. századi templommal büszkélkedik, amely kapuiba és pilléreibe a tenger elemeit faragták. Az újonnan épített sétány az Alvor-folyó mentén a madarászok álma, mivel kiváló lehetőséget nyújt a honos és a vándorló fajok megtekintésére. Alvor a meleg napos időben kiváló szórakozási lehetőséget kínál mindenki számára strandjaival: az izgalmas sziklaalakzatokkal tarkított védett öblöktől a széles, magával ragadó partokig, amelyek hátterében szélfutta homokdűnék láthatóak.

Faro

Algarve jelentős városa, Faro a modern kényelem és a természetes szépség tökéletes kombinációját kínálja az idelátogatóknak. A vásárlási, étkezési és szórakozási lehetőségek számosak, és afestői kertek és terek sokfajta kikapcsolódást biztosítanak az az egész városban. Faro szép Óvárosi részét érdemes meglátogatni. Faro fő látványossága a Ria Formosa Nemzeti Park, amelynek része egy sor kis sziget és félsziget, amelyeken a város legtöbb strandja található. Ez a természetvédelmi területi kedvelt helynek számít a szabadidős tevékenységekhez, mint a madárles, a túrázás és kajakozás.

Tavira

Tavira település ott található, ahol a széles Gilão folyó beleömlik az Atlanti-óceánba, ez az egyik legszebb város keleti Algarveban. Fehér XVIII. századi kúriák és házak sorakoznak a folyóparton, amely Tavirának halovány eleganciát nyújtanak, amely ideális hátteret biztosít kellemes vízparti sétákhoz és szabadtéri étkezésekhez. A település egy fontos kikötő város volt a XVII. századig. Jelenleg otthont ad több tucat történelmi egyháznak, köztük a Santa Maria do Castelo templomnak, amelynek eredete a XIII. vezethető vissza. A város elsőosztályú strandjai a Tavira-szigeten találhatóak (Ilha da Tavira). A szigetek lakóegységeinek, és a homokos strandoknak az elérhetőségét napi kompjáratok biztosítják

Odeceixe

Algarve távoli északnyugati határán egy hegyoldallal szemben található Odeceixe kisváros, amely lélegzetelállítóan gyönyörű tengerpartja miatt vált ismertté. Az alacsony sziklák között található a Praia de Odeceixe tengerpart, amely egy védett strand, ahol egy sekély folyó szeli át a homokot és ömlik az Atlanti-óceánba. A strand népszerű hely a szörfözésre. Található itt egy helyi szörf iskola is, amely gyerekeknek és felnőtteknek is kínál órákat. Az éttermek hagyományos ételeket kínálnak, köztük a friss tenger gyümölcseit és a sült bárányt is. Odeceixe helyi éttermeinek meglátogatása emlékezetes élményt nyújt.

Sagres

Portugália délnyugati csúcsánál található Sagres kis kikötővárosa, amely arról vált ismertté, hogy Henrik herceg, - a Tengerész - itt élt, mikor megállapította, a legendás hajós iskolát a XV. században. Manapság a szörf iskola, a lenyűgöző sziklák és gyönyörű strandok csalogatják a leginkább a látogatókat Sagresbe. A Baleeria- tengerpart (Praia da Baleeria) vitathatatlanul a legszebb, bár a kavicsos part nem a legjobb hely a napozáshoz. A leghosszabb homokos szakasz a Martinhal-tengerparton van (Praia do Martinhal), amely egy gyönyörű strand, így egy titkos kincs Algarveban.