Indonézia több mint 17.000 szigete közül vitathatatlanul a kedvenc Bali szigete, amely hírneve alapján, izgalmas trópusi paradicsom. Bár Bali egyes területei túlzottan elüzletiesedtek az elmúlt években, még mindig találhatóak olyan helyek itt, amelyeket érintetlenül maradtak...

Indonézia több mint 17.000 szigete közül vitathatatlanul a kedvenc Bali szigete, amely hírneve alapján, izgalmas trópusi paradicsom. Bár Bali egyes területei túlzottan elüzletiesedtek az elmúlt években, még mindig találhatóak olyan helyek itt, amelyeket érintetlenül maradtak. Az Istenek szigeteként is ismert Bali kultúráját a hinduizmus egy különleges formája uralja, amelynek bizonyítékai a balinéz élet minden területén megtalálhatók: a templomoktól, - amelyek a sziget minden sarkán épültek -, egészen a „napi felajánlásokig”, amely szertartások a családok napi életének a részei. Akár a balinéz emberek jellegzetes kultúrájának feltárása, akár a búvárkodás a korallzátonyoknál, vagy a hegymászás egy ősi vulkánon, vagy a napozás egy széles tengerparti szakaszon, minden olyan, mintha Balin a látogató egy „kis paradicsomba” csöppenne. 

 

 

Sanur Beach

Bali délkeleti részén, Denpasar faluban található a csendes „Sanur Beach” (Sanur – tengerpart), amely az egyik kedvelt célpontja az idősebb látogatóknak, innen érdemelte ki becenevét is: „Snore Beach” (azaz: Horkoló-tengerpart). Ez egy kicsit helytelen elnevezés, mivel van bőven mit látni és csinálni ezen a tengerparti üdülőhelyen. Amellett, hogy a terület gondozott stranddal rendelkezik, számos fontos történelmi hely is található itt, beleértve a „Blanjong Templomot”, amely oszlopának felirata a 9. századig nyúlik vissza. A közeli „Le Mayeur Museum” volt az egykori otthona Adrian Jean Le Mayeur, volt belga impresszionista festőnek és a művész számos alkotása is megtekinthető itt.

 

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan egy kis sziget, Bali tartományának része, Balitól délkeletre található. Olyan kicsi, hogy a látogatók az egész szigetet gyalog három vagy négy óra alatt bejárják, ezért Nusa Lembongan az egynapos utazások népszerű célpontja. A sziget strandjai vonzzák a legtöbb látogatót. A partmenti gomba alakú korallról kapta a nevét a „Mushroom Beach”, amely Jungutbatu falu közelében található. Ez egy porszerű, puha, fehér homokos és türkizkék vizű tengerpart. Sok terület alkalmas Nusa Lembongan környékén a merülésre és a búvárkodásra, a gazdag tengeri élet, és korallok vonzóak lehetnek az idelátogatók számára, továbbá a jó hullámok miatt - bár kicsit zsúfolt - de szörfözési lehetőség is kínálkozik.

Lovina

A legnagyobb üdülőövezet Bali északi partján Lovina, amely az 5 mérföldes fekete vulkanikus homokkal borított strandjáról a legismertebb. A több kis faluval körülvett környék népszerű hely a merülésre és a búvárkalandokra, mivel az északi vizek nyugodtabbak, mint a déliek. A helyi hajósok működtetik a hagyományos külvillás csónakokat (Perahu), és készen állnak arra, hogy a látogatókat a legjobb búvárkodásra alkalmas helyekre elvigyék. A nyugodt tenger tökéletes úszásra és „delfinleshez” is, valamint ideális nyaralási célpont családok számára.

Pura Luhur Uluwatu

A Bukit félsziget Bali déli csúcsánál található, ez ad otthont a kilenc nagy hindu templom egyikének: a Pura Luhur Uluwatu templomnak. A XI. században épült templom egy mészkőszikla csúcsának peremén épült, amely kinyúlik a tenger felett. Bár, csak a hindu papok léphetnek be a legbelső szentélybe, az érdeklődők megtekinthetik a területet, élvezhetik a kilátást idegenvezetéssel, vagy anélkül is. Ganesha szobrai szegélyezik a bejáratát a templom-komplexumnak, valamint makákó majmok „kunyerálnak” a látogatóktól. Táncos előadásokat a látogatók minden este napnyugtakor láthatnak.

Mount Batur (Batur-hegy)

Bár a Batur-hegy nem a legmagasabb pontja Balinak, azonban egyik szigetének a legdrámaibb vidékén található. Bali északkeleti részét az 1717 méter magas hegycsúcs uralja valamint egy néha aktív vulkán négy kráterrel, egy tó és több falu. Népszerű tevékenység a látogatók körében Batur hegy tetejéről megnézni a napfelkeltét. Viszonylag könnyű megmászni a hegyet, így bárki számára el lehet érni körülbelül két órán belül a csúcsot. A látogatók azért is érdeklődnek hegy iránt, mert itt található a Pura Ulun Danu Batur, Bali kilenc fő hindu temploma közül az egyik.