Mexikó a világ egyik legkedveltebb nyaralóhelye. Évente több mint 20 millió turista keresi föl az országot, mely mindenkinek tartogat látnivalókat. A csodás tengerpartoktól az izgalmas városokon át egészen a komoly hegycsúcsokig minden megtalálható Közép-Amerika egyik legvarázslatosabb országában. Nézzük végig az ország 10 leglátványosabb nevezetességét…

Mexikó a világ egyik legkedveltebb nyaralóhelye. Évente több mint 20 millió turista keresi föl az országot, mely mindenkinek tartogat látnivalókat. A csodás tengerpartoktól az izgalmas városokon át egészen a komoly hegycsúcsokig minden megtalálható Közép-Amerika egyik legvarázslatosabb országában. Nézzük végig az ország 10 leglátványosabb nevezetességét…  

 

Acapulco  
A kis mexikói üdülőváros az 1950-es évektől került a köztudatba, mikor a hollywoodi sztárok és milliomosok erre a gyönyörű tengerparti szakaszra menekültek a világ gondjai elől. Mára világszerte az egyik legnépszerűbb célpont a pihenésre vágyók közt. A látogatás nem lenne teljes, ha nem nézzük végig a búvárok fantasztikus ugrásait a sziklaszirtekről, melynek a hagyományai egészen az 1930-as évekig nyúlnak vissza.

Guanajuato

A Sierra de Guanajuato vadregényes hegyei közé fészkelte be magát, a kedves kis gyarmati település, Guanajuato. A várost 1554-ben alapították az egyik leggazdagabb ezüstbányászati területén Mexikónak. A 16. században a bányászati sikerek elősegítették a gyönyörű haciendák és finom gyarmati épületek építését. A rengeteg színes sikátor és a látványos környezet igazán remek élménnyé teszi az itt eltöltött órákat.

Dias des los Muertos

Oaxaca városa jól ismert a „koponya ünnepéről” (Dias des los Muertos), mely az egyik leglátványosabb egész Latin-Amerikában. A fesztivál több ezer évre vezethető vissza az ősi kultúrákban, mint pl. zapotec és az azték mitológiában is megtalálható volt ez a jellegzetes ünnep. A fesztivál október végén indul, mikor a családok előkészítik a sírt a visszatérő szellemeknek. Ez idő alatt a sírokat és az otthoni oltárokat színpompás virágok díszítik. A hagyományok szerint a halál az élet része, így csöppet sem borús, annál inkább vidám hangulatban zajlik az ünnep…

Cozumel

A Yucatan-félsziget egyik legnépszerűbb úti célja a búvárok és a snorkeling kedvelők körében Cozumel. A döbbenetesen gazdag víz alatti világot Jacques Cousteau fedezte fel 1959-ben, melyről ő maga nyilatkozott úgy, hogy az egyik legjobb merülőhely az egész világon. Azóta Tengeri Nemzeti Parkká nyilvánították, hogy megvédjék a kényes biológiai egyensúlyt a korallzátonyok és rendkívül változatos trópusi halfajok között.

Los Cabos

Fantasztikus 20 mérföldes strand a Kaliforniai-félsziget déli csúcsán Los Cabos. A fehér homokos strandok mellett kifinomult hotelek, éttermek, bárok és egyéb látnivalók várják a turistákat. Nagyszerű hely ez a vízi sport rajongók körében, illetve az „óceáni sporthorgászok” is a paradicsomban érezhetik magukat. A téli időszakban akár bálnákat is megfigyelhetünk a Csendes-óceán partközeli területein.

Palenque

A maja birodalom nyugati szélén terül el ez a varázslatos régészeti lelőhely, amit ma a Chiapas felvidékről közelítetünk meg. Palenque sokkal kisebb, mint a többi maja régészeti terület, azonban a legszebb szobrok itt találhatóak, illetve talán a leghangulatosabb sétát is itt tehetjük mind közül. A legtöbb műalkotás időszámításuk után a 7-9. század közé sorolható. Az első európai, aki meglátogatta a romokat Priest Pedro Lorenzo de la Nada volt, 1567-ben. Ma már jóval egyszerűbb az eljutás, Palenque-ból 10-15 percenként indulnak kisbuszok a maja romokhoz.

Copper Canyon

Valójában szurdokok komoly hálózata alkotja a Copper Kanyont, mely jóval nagyobb, mint a Grand Canyon. A legegyszerűbb és talán leglátványosabb módja annak, hogy a szemügyre vegyük a szurdokot, ha a “Chihuahua al Pacifico” vasutat vesszük igénybe. A pálya áthalad 76 hídon, 86 alagutat keresztez és egészen 2400 méter magasba emelkedik, ahonnan páratan panoráma tárul elénk.

Tulum

A Yucatan-félsziget keleti partján elterülő földi paradicsom álomnyaralásunk méltó helyszíne lehet. A maja birodalom legnagyobb kikötőjeként funkcionált a 13. században alapított város. A trópusi strand a világ legszebb partszakaszai közé tartozik, így méltó hátteret nyújt a fényképeinknek. Szállásnak tradicionális haciendát vagy a magasan jegyzet szállodák kényelmes világát ajánljuk.

Chichen Itza

A legnagyobb maja város a Yucatan-félszigeten, és egyben az ország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. A leghíresebb látnivalója a templom-piramis az, El Castillo. A templom kialakításában fontos szerepet játszott a csillagászat. Minden oldala a piramisnak 91 lépcsőt tartalmaz, ami együtt a közös lépéssel a tetején 365-re jön ki, azaz pont ennyi nap van egy évben. A fő látványosságok közé tartozik még, a kör alakú csillagászati obszervatórium.

Teotihuacan

Az időszámításunk előtt a II. században egy új civilizáció keletezett Mexikóban. Ez a virágzó civilizáció építette Teotihuacan-t és a hatalmas piramisokat. Az itt található piramis egész Mexikó legmonumentálisabb ilyen jellegű épülete, így méltán nyűgözi le a turistákat. A birodalom bukása után az aztékok használták az itteni gyönyörű épületeket. Közép-Amerika egyik legnagyobb régészeti lelőhelye mindössze 50km a fővárostól, így könnyen megközelíthető.

Csodás nyaralások Mexikóban...