Skócia, a legendák földje, mely az összetett történelmével és a buja tájaival a kalandvágyó természetünknek kihívást jelent. Ez a hely mindenki számára tartogat valamit, bár Skócia egy kis ország, azonban nagy hatással van azokra, akik keresztül mennek rajta...

Skócia, a legendák földje, mely az összetett történelmével és a buja tájaival a kalandvágyó természetünknek kihívást jelent. Ez a hely mindenki számára tartogat valamit, bár Skócia egy kis ország, azonban nagy hatással van azokra, akik keresztül mennek rajta. Az ideutazás megszervezéséhez segítséget nyújthat az alábbi lista Skócia legnépszerűbb turisztikai látványosságairól...

 

Luskentyre-strand 

A Luskentyre-strand a Külső-Hebridákon a Dél-Harris sziget nyugati partjánál terül el. Az egyik legszebb színes partmenti terület Skóciában, a kék-zöld csillogó tenger a krémszínű homok és a vibráló zöld hegyoldal kontrasztjával lenyűgöző látványt nyújt. A nyugodt és időtlen Luskentyre-strand elnyerte Nagy-Britannia legjobb strandja minősítést.

Loch Ness

Az egyik leghíresebb tó a világon, a Ness-tó (Loch Ness) amely a második legnagyobb tó Skóciában a Lomond-tó (Loch Lemond) után (a nagy mélységének köszönthetően ez a legnagyobb térfogatú tó is). A legtöbb pontján mért szélessége körülbelül egy mérföld, egy tengeri szörny legendájáról várt híressé. Nessie vált a leghírhedtebb mitikus lénnyé a modern időkben, aki a legenda szerint a tóban él. Ezt a misztikus helyet nem szabad elszalasztani egy Skóciába tett látogatás során, és talán még Nessie-t is megpillanthatja az idelátogató!

Ben Nevis

A Skót-felföld belsejében található a Ben Nevis, az Egyesült Királyság legmagasabb csúcsa, amely elképesztően gyönyörű panorámát nyújt, és történelmi hangulata van. A Ben Nevis vonzza a látogatókat, túrázókat és hegymászók számára is egyaránt vonzó úti cél lehet a környező hegyvidék nyugalma. A hegy egy része úton könnyen megközelíthető, amely cikk-cakkos vonalban, kanyargósan vezet felfelé a hegy Dél-nyugati oldalán, a hegyoldal Észak-nyugati sziklái kizárólag képzett és tapasztalt hegymászók számára ajánlottak csak.

Eilean Donan

Eilean Donan egy kis sziget a Duich-tónál (Loch Duich) a skót felföld nyugati részén. Egy gyaloghídon keresztül csatlakozik a szárazfölddel, a sziget fő látványossága a festői középkori vár. Az eredeti vár XIII. század elején épült és védelmi funkciókat szolgált a viking támadásokkal szemben. Ma, a kastély az egyik legtöbbet fényképezett műemlék Skóciában és népszerű helyszíne esküvőknek és filmes helyszíneknek is. Feltűnt a „Highlander” vagy „A világ nem elég” című film egyes jeleneteiben is.

Edinburgh-kastély

Edinburgh-kastély egy csodálatos példája a skót építészetnek, de egyben ideológiai, politikai és katonai jelentőséggel is bírt. Magasan, egy vulkáni eredetű hegycsúcson áll ez a monumentális épület, amely egy mérföldről minden irányból látható, így megfélemlítőnek tűnhetett az ellenség számára. Az Edinburgh-kastélynak a skót történelem nagy csatáiban jelentős szerepe, és katonai stratégiai jelentősége volt. A vár fontos szimbóluma a kitartásnak és a függetlenségnek, az Edinburgh-vár az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság Skóciában.