A Kanári-szigetek Spanyolország egyik legnépszerűbb és leghíresebb szigetcsoportja. A spanyol "tulajdonban" lévő, afrikai partoknál fekvő szigetek szubtrópusi klímájának és élővilágának is megvan a varázsa...

A Kanári-szigetek Spanyolország egyik legnépszerűbb és leghíresebb szigetcsoportja. A spanyol "tulajdonban" lévő, afrikai partoknál fekvő szigetek szubtrópusi klímájának és élővilágának is megvan a varázsa, azonban rengeteg a ránk váró felfedezni való is. Nézzünk pár érdekes tényt / első rész / a Kanári-szigetekről:

Lucha Canaria – Kanári-birkózás

A sziget saját sportja - a „Kanári birkózás”, amely eredete a sziget őslakosainak Guanches a történelméhez nyúlik vissza. Úgy gondolják, hogy ez a sport az 1420-as évek körüli időből ered, habár ezek közül a szabályok és technikák közül csak néhány maradt fenn a modern időkig. A sport része lett a szigetek hagyományának, általában a rendezvényeken, illetve a helyi fesztiválokon birkóznak a versenyzők. Azt mondják, hogy a Kanári-birkózás az egyik legkorábban szabályozott formája a birkózásnak. Még manapság is tartanak egyes városokban a Kanári-szigeteken mérkőzéseket.

Kedvelt, különleges ételek

Az ételek rendkívül fontos részei a Kanári-szigeteki kultúrának és van néhány érdekes nevű finomság, amit kínálnak, így például a Mojo, ami egy mártás, lehet narancssárga, piros vagy zöld attól függően, hogy milyen összetevőkből készül. Az erősen fokhagymás, és mérsékelten csípős változata a Mojo Picón. Ezt a mártást általában olajjal, ecettel, sóval, pirospaprikával, kakukkfűvel oregánóval, korianderrel és számos egyéb fűszerekkel készítik. Egy másik tipikus Kanári étel a Ropa Vieja - szó szerinti jelentése „régi ruha", amely egy tál csirke és marhahús, amelyhez burgonyát és csicseriborsót kevernek.

Otthona a veszélyeztetett Cserepesteknősnek

A Kanári–szigeteken való búvárkodás során a szerencsések megpillanthatják az itt élő, egyik legnagyobb kemény héjú teknőst a világon, a veszélyeztetett cserepes teknőst. A kifejlett hímek a körülbelül három láb hosszúságot is elérhetik, a teknősök teljes élettartama 47-67 év között van.

Thai Vízi Paradicsom – Siam Park

Tenerife déli részén található - állítások szerint - Európa leglátványosabb vízi parkja, a Siam Park, amely az ősi Thaiföld világába kalauzolja az idelátogatót. A lélegzetelállító, 52 millió euróba kerülő aquapark ára magában foglalja az útvonalak, park épületek, és éttermek Thai rendezését is. A park 25 épületből áll, így ez Thaiföldön kívül a Thai-témájú épületek legnagyobb gyűjteménye. Christoph Kiessling tervezete a parkot, a Thai királyi családtól megkapott téma és a név használatának engedélyével. A parkot ő királyi fensége, Thaiföld Maha Chakri Sirindhorn hercegnője nyitotta meg.

Természetes úszómedence

Puerto de la Cruz óvárosában található a lenyűgöző természetes sós vizű medence, amelyet a híres építész és kertépítő Cesar Manrique tervezett. A lélegzetelállító „Lido Martianez” 7 medencét, öltözőket, és körülöttük szubtrópusi fákat és növényeket, hatalmas szökőkutat, jakuzzit valamint játszótéri eszközöket, éttermeket, és még egy földalatti tánctermet és kaszinót is tartalmaz.