Görögország továbbra is ránk vár. Könnyelmű kijelentésnek tűnhet ez, a jelenlegi görögországi helyzetet ismerve. A média talán egy picit borúsabban látja a képet, mint a valóság. Skáfár Balázsnál a Budavár Tours...

Görögország továbbra is ránk vár. Könnyelmű kijelentésnek tűnhet ez, a jelenlegi görögországi helyzetet ismerve. A média talán egy picit borúsabban látja a képet, mint a valóság. Skáfár Balázsnál a Budavár Tours ügyvezető-igazgatójánál érdeklődtünk, hogy érdemes-e nyaralásunk helyszínéül Görögországot választani. 

 

 

HV: Mire készüljenek az elkövetkezendő napokban azok a turisták, akiknek már befizetett nyaralásuk van pl. Krétára

S.B: A naptejet és a napszemüveget nehogy itthon felejtsék. A tréfát félre téve, a kinti idegenvezetőink semmilyen különösebb problémáról nem tájékoztattak bennünket. Naponta többször hívjuk őket telefonon, de eddig csak a napsütésről és a kellemes hőmérsékletű tengerről tudtunk érdemben beszélgetni. 

HV: Ezek szerint Athént leszámítva az élet a megszokott mederben zajlik a nyaraló szigeteken? 

S.B: Igen! Bár minden utasunknak elmondjuk, hogy a bankkártyás fizetéssel talán gondok lehetnek és a helyik lakosság a jelenlegi picit bizonytalanabb helyzetben sokkal jobban örül a készpénznek, mint a bankkártyáknak, bár eddig minden utasunk tudott fizetni bankkártyával is szinte mindenhol.

HV: Készülhetnek az érdeklődök esetleg last minute ajánlatokra Görögországgal kapcsolatban? 

S.B: Július elején, közepén még előfordulhatnak kedvező árú akciók (jelenleg Krétára és Rodoszra van ilyen) de ez nem sokáig lesz így. A tunéziai események miatt a nyugat-európai turisták egyik kedvenc (bár eddig is a legnépszerűbbek között volt) célpontjai Kréta és Rodosz lett nagyobb befogadóképességük miatt. A kisebb szigeteken pl. Korfun és Zakynthos-on szinte már csak augusztusra vannak helyek. Kinti partnereink folyamatosan arról tájékoztatják kollégáimat, hogy a szállodai kapacitásaik egyre csökkennek. Így inkább azt tanácsolnám az utazó közönségnek, hogy időben foglalja le a nyaralását, mert pár nappal a nyaralásuk előtt már csak egy szűkös, “maradék” kínálatból szemezgethetnek.