Ebben az évben is rengeteg színes programmal kecsegtetjük a kalandvágyó utazókat. Szándékosan nem turistákat írtunk, ugyanis igyekszünk elkerülni a tucat szállodákat, zsúfolt tengerpartokat és az esernyős idegenvezető után loholós városnézéseket, melyek a tömegturizmus legfőbb jellemzői...

Ebben az évben is rengeteg színes programmal kecsegtetjük a kalandvágyó utazókat. Szándékosan nem turistákat írtunk, ugyanis igyekszünk elkerülni a tucat szállodákat, zsúfolt tengerpartokat és az esernyős idegenvezető után loholós városnézéseket, melyek a tömegturizmus legfőbb jellemzői. 

 

„Igaz, hogy a nagy tortából csak egy szeletet kapunk, de azt igyekszünk alaposan megrágni ”

 

Természetesen egy országot vagy kultúrát nem lehet pár nap alatt megismerni, de törekedni lehet rá. Kalandos országjárásaink egyik fő irányvonala, hogy ne csak a műemlékeknél töltsünk hosszú órákat, hanem a jelenre (is) koncentráljunk.

Kalandkirándulás Marokkóban: Egy felejthetetlen footballmérkőzés a helyi kissrácokkal... -fotó: Kovács Boglárka-

 

Mesés látványt nyújtanak a hegyek vagy a folyóvölgyek, melyeket vétek lenne átutazni a kalandozásaink alatt, így kiemelten fontosnak tartjuk, hogy átéljük a természet adta pompás élményeket. Hiszen, hol lehetne a legjobban feltöltődni, ha nem a vadonban?

Lenyugoző kirándulás az izraeli Ein Avdat Nemzeti Parkban.

 

A gasztro élmények szinte nélkülözhetetlen elemei az országjárásainknak. Az utcán elvegyülve a helyiek közt étkezni a felejthetetlen élmények sorába tartozik. A másik kedvenc helyszínünk a tetőteraszok magaslatai, ahonnan vagy a Taj Mahallal szemezünk vagy az alattunk nyüzsgő tömeget szemléljük. 

Friss, finom és egyben kalandos... Falatozás az indiai Puskhar városában.

 

 

Órákat mesélhetnénk még a kalandutazásokról, de utazni jobban szeretünk, úgyhogy nézzük meg a kedvenc kalandkirándulásainkat:

 

Kalandkirándulás Marokkóban

Marokkó színpompás világát nem csak a medinákban érdemes keresni, hanem a természetben is. Marrakesh élénk forgataga után ősi kashbákban sétálunk, a sivatag dűnéi közt tevegelünk míg a zöld ezer árnyalatában pompázó oázisokban feltöltődünk. A könnyebb kirándulások üde színfoltjai leszek kalandos utazásunknak! Ha kedvet kaptál az utazáshoz: itt foglalhatsz.

 

Kalandutazás Izraelben

Izraeli kalandnyaralásunk az ősi kultúrák a három nagy világvallás és a lélegzetelállító természeti csodák körül forog. Jeruzsálem ősi városában sétálunk, három tengerben pancsolunk és vadregényes szurdokokban túrázunk. Ha kedvet kaptál az utazáshoz: itt foglalhatsz.

 

Kalandkirándulás Nepálban

Fantasztikus kalandozást kínálunk Ázsia egyik leghangulatosabb országában. A kulturális sokszínűségéről is híres Nepálban gyönyörű hindu templom együtteseket, rituális halottégetést vagy hatalmas buddhista sztúpákat keresünk föl. Ellátogatunk Pokharába, hogy onnan tekintsük a Himalája vonulataira és egy könnyebb gyalogtúra keretein belül átélhetjük azt a csodás érzést, amit az Annapurna-régió kínál számunka. Garantáltan emlékezetes pillanat lesz a 8000 méternél is magasabb hegyek közt átélt a naplemente csodás pillanatát. Ha kedvet kaptál a foglaláshoz: itt megteheted.

 

Kalandkirándulás Indiában

Az ellentmondások országában különlegesen izgalmas kalandtúrát állítottunk össze. Riksákkal vagy elefántháton közlekedünk, reményeink szerint tigrisekkel nézünk farkasszemet, hogy aztán szelídebb vizek felé evezzünk. Rituális imádkozást nézünk az ősi Pushkar városában, aztán a Thár-sivatag szélén tevegelünk. Rajasthan színpompás világa és a Taj Mahal csak ránk vár! Az élményekről és a jó hangulatról tapasztalt túravezetőnk gondoskodik az utazás során. Ha kedvet kaptál az utazáshoz: itt foglalhatsz.

 

Kalandutazás Iránban

Az egykori Perzsa birodalom területén vezet ez a kalandos utazásunk. Irán a hírekből mindenki által ismert. A valóságban azonban a világ legszebb és legváltozatosabb országai közé tartozik, melynek lakói vendégszeretettel fogadják az ide érkező turistákat. Csodálatos mecseteket, tereket, kerteket és bazárokat keresünk föl az utunk során, melyek elrepítenek bennünket Az Ezeregyéjszaka meséinek a világába. Ha kedvet kaptál az uzatáshoz: itt foglalhatsz.

 

Kirándulás Madeirán

Az Atlanti-óceán virágoskertjeként is ismert fantasztikus adottságokkal megáldott szigeten teszünk egy igazán kalandos és látványos körutazást. A sziget számtalan leírhatatlan meglepetést rejteget, igazi élményrengeteg vár azokra, akik ezt az utazást választják. Az élményt növeli, hogy ezen a kiscsoportos utazáson garantáltan nem fogunk rohanni, így lesz időnk elmélyülni a döbbenetesen szép sziget látnivalóiban. Ha kedvet kaptál az utazáshoz: itt foglalhatsz.