Azok az utazók, akik élvezik a páratlan kilátást, az alábbiakban felsorolt üvegaljú kilátók bármelyikét meglátogathatják szerte a világon. Ezen kilátókból lenyűgöző panoráma nyílik környező helyekre...

Azok az utazók, akik élvezik a páratlan kilátást, az alábbiakban felsorolt üvegaljú kilátók bármelyikét meglátogathatják szerte a világon. Ezen kilátókból lenyűgöző panoráma nyílik környező helyekre, az óceánokra és a dzsungelekre, ameddig csak a szem ellát. Az alábbi lista (második rész) egy kis áttekintést ad a világ legcsodálatosabb és legfélelmetesebb kilátóiról.

 

 

5 Fingers

Az osztrák Alpok egyik legszebb természeti látványosságának megtekintéséhez a „5 Fingers” kilátó egyedülálló lehetőséget biztosít. A kilátó nevét az „5 ujjat” formáló alakjáról kapta, egyes részei funkcióiban is eltérőek: az egyiken egy fém képkeret található, ahová a látogatók odaállhatnak és képeket készíthetnek magukról, míg a másik alján egy nagy nyílás van, amin keresztül jobban láthatják a látogatók az alattuk elterülő tájat. Más hasonló kilátóktól elérően, a látogatók részére ez díjmentesen megtekinthető.


Tamborine Rainforest Skywalk

A Tamborine esőerdő kilátójából - bár a világ túlsó felén található -, nagyszerű kilátás nyílik az esőerdőre. A kilátó magántulajdonban lévő földterületen található a Tamborine-hegységben, Queenslandben, Ausztráliában. Mintegy 1.5 km sétával erdei ösvényeken keresztül juthatunk el az erdő lombkoronája felett kinyúló kilátóba továbbá a konzolos Cedar Creek hídhoz is. A kirándulás végén megtekinthetőek a honos madarak és színes rovarok is az üzletben. A kirándulás körülbelül 45 percig tart, és egyes részek kerekesszékkel közlekedők számára is megközelíthetőek.

 

Oryukdo Skywalk

Vízen járás új értelmet kap az Oryukdo kilátónál. Habár a dél-koreai kilátót csak 2013-ban nyitották meg a sziget látogatói számára, de így is több ezer embert vonz naponta. Ez az U alakú kilátó majdnem 10 méter hosszan nyúlik el az óceán felett, és a kilátó üveg alapzata miatt a látogatók úgy érzik, mintha vízen járnának. Ez a tengerparti kilátó egy 30 méter magas sziklából nyúlik ki Busan Nam-gu kerületében. A kilátó az Igidae Parkban, a tengerparti sétány részeként látogatható meg.

Langkawi Sky Bridge

A Langkawi Sky Bridge abban különbözik a többi kilátótól, hogy nem egy szikláról nyúlik ki, panorámával a kanyonra, hanem ehelyett a Malajzia Machinchang hegység csúcsára épült, mintegy 90 méterrel a dzsungel felett. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a kilátóból a látvány kevésbé lenyűgöző, hiszen a látogatók számára pompás panoráma nyílik az óceánra és a szigetcsoport többi szigetére is. Egy magában álló villanyoszlop támogatja a 125 méter hosszú kilátót, ami jelenleg felújítás miatt zárva van, de várhatóan 2015-ben ismételten megnyitják a látogatók számára.


Glacier Skywalk

A természet pompájában gyönyörködhetnek azok, akik megbirkóznak a gleccser kilátójával, Jasper közelében, Alberta tartományban, Kanadában. Az üvegtalapzatú kilátó mindössze néhány perces autóútra található a Columbia-jégmezőktől, és mintegy 280 méter hosszan nyúlik ki Sunwapta völgy felett. A kilátó egy sziklára épült, gyönyörű látványt nyújt a világ egyik legnagyobb, egyedülálló ökoszisztémájára. A látogatók, lenézve láthatják az ősi sziklaalakzatokat, míg körülnézve lenyűgöző kilátás nyílik gleccserekkel tarkított, zord kanadai Sziklás-hegységre.