Ha Európa legszebb szigeteit keressük, érdemes ellátogatni Spanyolországba is. A legnépszerűbb spanyol szigetekre a Baleár- és a Kanári-szigetek közt lelhetünk...

Ha Európa legszebb szigeteit keressük, érdemes ellátogatni Spanyolországba is. A legnépszerűbb spanyol szigetekre a Baleár- és a Kanári-szigetek közt lelhetünk. Mindegyiknek megvan a maga egyedülálló jellegzetessége, de egy közös bennük: a meleg, tiszta víz és az érintetlen partok. Ibiza ragyogásától egészen Tenerife szeles vulkánjaiig minden spanyol sziget tartogat valamit a turistáknak.

 

 

La Gomera
A Kanári-szigetek egy kisebb tagja, a La Gomera volt az sziget, ahonnan Kolumbusz Kristóf felfedezőútjára indult. Teneriféről komppal is megközelíthetjük a szigetet, mely nagyszerű lehetőséget kínál egy kis sétára. Kitűnő éghajlattal rendelkezik, s otthont ad rengeteg kivételes növénynek, gyönyörű erdőknek, ám sziklás kiszögellésekkel és vízesésekkel is találkozhatunk sétánk során. A sziget nem a turizmusnak van kiépítve, így nem fogunk a más szigeteken megszokott óriási tömegekkel találkozni.


Minorca
Minorca (vagy Menorca) egy nem túl fejlett sziget, de annál jobb hely a tengerparti nyaralásokra, ha nem kedveljük a tömeget. Több strandja van, mint bármely más spanyol szigetnek, így minden idelátogatónak lehetősége van a saját félreeső strandját megtalálni. Az érintetlen tájak történelem előtti műemlékeket rejtenek egyenesen Kr. e. 1300-ból.


Formentera
Formentera egy kis sziget Ibizától délre, s talán nudista strandjairól ismerjük legjobban. Fehérhomokos partjait megközelíthetjük hajóval Ibizáról, illetve a főszigetről, Spanyolországból is indulnak rendszeres hajójáratok. Ez az a hely, ahova a családok és a természetimádók érkeznek egy viszonylag elszigetelt tengerparti nyaralásért. Azonban a júliusi és augusztusi csúcsszezonban igen sok turistát vonz a sziget. Található itt egy elképesztő szikla, a La Mola egy világítótoronnyal, melyet érdemes felkeresni.


Fuerteventura
Fuerteventura erős szeleiről híres, így egy nagyon népszerű hely a szörf, valamint a kitesurf kedvelőinek körében. A sziget egyes részei a turizmus céljából elég fejlettek, máshol viszont valóban érintetlen helyszínekre bukkanhatunk. Fuerteventura emellett gyönyörű homokdűnéiről is híres, illetve a több mint 150 strandjáról. A legjobb strandok azonban Corralejo városában, a sziget északi csücskén találhatóak.


Lanzarote
Lanzarote negyedrészén csupa vulkanikus tájra lelhetünk, mely az 1730-as vulkánkitörés eredménye: ez ma a Timanfaya Nemzeti Park. A parkban található egy bár és egy étterem, ahol a húst geotermikus energia felhasználásával sütik. Egyéb látnivalók a Bálnák és Delfinek Múzeuma, illetve a Mirador del Rio nevű kilátó, ahonnan lenyűgöző tájakban gyönyörködhetünk.