Összeállításunkban az 5 legszebb, legérdekesebb, legsportosabb, legkulturálisabb, legbulisabb görög szigetet válogattuk össze, amit mindenképpen meg kell néznünk.

Bár még csak január vége van, ám lassan itt az ideje elkezdeni a nyaralást tervezni, most vannak az utazási irodáknál az előfoglalási akciók, ilyenkor olcsóbban juthatunk hozzá egy-két jó ajánlathoz. Ha nyár, akkor nem lehet kihagyni Görögországot, hiszen mindennel rendelkezik, amire egy nyaraló családnak szüksége lehet: elbűvölő tengerpartok, történelmi és kulturális helyek, kristálytiszta vizű strandok és jobbnál jobb ételek és italok várnak ránk. Mindegy, hogy romantikára, kikapcsolódásra, természeti szépségre, pihenésre, kulturális feltöltődésre, sportolásra vagy pezsgő éjszakai életre vágyunk, mindezeket Görögország megadja nekünk. Ebben az összeállításunkban az 5 legjobb, legszebb szigetet szedtük össze, ahol tartalmasan eltölthetjük vakációnkat.

 

Szantorini - a romantika és a drámai tájkép szigete 

A világ legdrámaibb tájképeinek egyike és a legszebb naplementék otthona. Szantorini az egyik legnépszerűbb és legcsodálatosabb görög sziget az Égei-tengeren. A vakító fehér falú és kék tetejű házak egyedülálló hangulatot kölcsönöznek az itt található településeknek. A sziget mai formáját egy az ókorban bekövetkezett vulkánkitörésnek köszönheti. Számos lehetőségünk nyílik a kikapcsolódásra: élvezhetjük a mediterrán napot a színes strandok egyikén, barangolhatunk Fíra (Thira) keskeny utcáiban, megcsodálhatjuk a lenyűgöző naplementét, elmehetünk egy borkóstolóra vagy hajóval meglátogatjuk a környező lakatlan szigeteket. Bármit is fogunk csinálni, mindenképpen olyan szobába foglaljunk szállást, ami tengeri kilátással rendelkezik.

 

 

Kréta - a gasztronómia szigete

Görögország legnagyobb szigete számtalan dologra lehet büszke: a gyönyörű strandjaira és szép hegyeire, szurdokaira, az érdekes és hangulatos kikötőire és a bámulatos építészeti megoldásaira. A sokszínű Krétán a gasztronómia is említésre méltó: a tradíciót, a kreativitást és a minőséget ötvözik az ízek fergeteges szimfóniájává. A konyha fontos szerepet játszik a krétaiak életében, ezért ha Krétán járunk, mindenképpen ki kell próbálnunk az úgynevezett agroturizmust és ne feledjük a különböző étel- és borfesztiválok szinte egymást érik. Egy biztos Kréta mindenkinek sajátos és egyedi gasztronómiai élményt nyújt.

Nyaralások Krétán >>>

 

 

Kósz (Kos) - a vízi sportok szigete

Hippokratész szülőhelye, Kosz szigete az aktív életmódot folytatók kedvelt célpontja. A vízi sportok széles választéka mellett azonban a kultúra iránt érdeklődők is találnak megfelelő programot. A Dodekanéz-szigetek az Égei-tenger legjobb vitorlás és szörfös terepei közé tartozik, mely vonzza a sportos fiatalokat. A legtöbb strandon lehet vízisíelni, jet-skit, kenut és egyéb sporteszközöket bérelni, búvárkodni és siklóernyőzni. A legnépszerűbb strandok a Kardamena, a Tigkaki és a Kefalos.

Nyaralások Kószon >>> 

 

 

Korfu - a kultúra és a történelem szigete

A második legnagyobb jón sziget kristálytiszta vizével, pezsgő kulturális életével és hotelek sokaságával turisták ezreit vonzza évente. A szigetet átitajta a történelem, festői falvacskák és emlékművek emlékeztetnek a múltra. Építészetére hatással voltak a velenceiek, a franciák és a britek is. Korfu óvárosa Unesco világörökségi helyszín, a labirintusszerű utcácskáknak pedig festői hátteret ad az óváros fölé emelkedő Öreg Erőd. A szigeten számos más kulturális emléket látogathatunk meg, ezek közül néhány: az Achilleion Palota, Angelokasztro vára, a Mon Repos palota, a Canal d'Amour vagy a Császártrónus.

Nyaralások Korfun >>> 

 

 

Míkonosz - a vad bulik és a strandok szigete

Csodálatosan szép strandok, kozmopolita atmoszféra és az Ibizáéval versengő pezsgő éjszakai élet jellemzi Míkonoszt. A Kükládok legkisebb szigete bővelkedik történelmi emlékekben és természeti szépségekben. A pezsgő éjszakai élete miatt főleg fiatalok látogatják, ezért meglehetősen lazák az erkölcsök, számos strandon gyakori a meztelen fürdőzés. Hírességek is gyakran látogatják. Nappal a strandokon kapcsolódhatunk ki, éjszaka pedig az éjszakai klubok várnak ránk.