A februári borús időben már a monitor előtt is kellemes élményt jelent a romantikus városok fényképeit nézegetni. A szerencsések a helyszínen élhetnek át kellemes perceket, melyek garantáltan egy életen át emlékezetesek maradnak. Képzeletben a HelloVilág csapata is elkalandozott ezekben a városokban, melyekhez igazán szép emlékek kötődnek…

A februári borús időben már a monitor előtt is kellemes élményt jelent a romantikus városok fényképeit nézegetni. A szerencsések a helyszínen élhetnek át kellemes perceket, melyek garantáltan egy életen át emlékezetesek maradnak. Képzeletben a HelloVilág csapata is elkalandozott ezekben a városokban, melyekhez igazán szép emlékek kötődnek…  

 

 

Velence, Olaszország

Ha Velence nem létezne, akkor is néhány hollywoodi romantikus film díszleteként ennek a városnak a látképe köszönne ránk a mozivászonról. Mivel létezik és nem a fantázia szüleménye érdemes ellátogatnunk, mert a valóságban is mesés látvány fogad bennünket. Mi lehet romantikusabb, mint egy gondolán csorogni a csatornákon vagy csak sétálni a szűk utcákon, átkelni a keskeny hidacskákon. A városban elfogyasztott gyertyafényes vacsora után, ha még nem lennénk szerelmesek, garantáltan azok leszünk…

Párizs, Franciaország

Nyugodtan kijelentetjük, hogy Párizs a szerelmesek városa. Kortyolgassuk a reggeli kávénk egy történelmi kávéházban utána sétáljunk a Szajna partján, majd a tökéletes romantikus városnegyedben, azaz a Montmartre-on kalandozzunk az esti órákban. Az éjszaka fényei igazán varázslatossá teszik a Champs Elysees-t, melyet beragyog az égbe szökellő Eiffel-torony sziluettje.

Prága, Csehország

Prága a világon egyedülálló kis ékszerdoboz, mely a szerelmes párok álmaiban szerepel, köszönhetően a makulátlan állapotban megőrzött régi városrésznek, melyet a mesébe illő architektúra jellemez. Sétáljunk kéz a kézben a Károly-hídon vagy fedezzük föl a macskaköves utcákat, melyek végén garantáltan egy gyönyörű templomba vagy egy középkori toronyba botlunk.

Sevilla, Spanyolország

Már a fényképeken érezni a város egzotikus báját és hangulatát, mely Andalúzia legszebb városát jellemzi. A csodálatos mór építészet maradványait, a hangulatos csempézett és narancsfákkal beültetett udvarokat és a hatalmas katedrálist érdemes a közös fotók helyszínéül választani. A flamenco táncelőadásokon szinte izzik a levegő, így ha tehetjük mindenképp üljünk be egy előadásra. A fehérre meszelt házacskák közt megbújó tapas bárok egyikében érdemes a napunkat zárni, ahol végigkóstolhatjuk Andalúzia ízeit.

Marrakech, Marokkó

Az Atlasz hegység havas hegycsúcsai szolgáltatják a hátteret a pálmafákkal és virágokkal színesített rózsaszín városnak. Szerelmünkkel tökéletes nyugalomra lelünk a mór stílusban épített riádokban. Érdemes a hamamokban felfrissülni, majd tenni egy kis sétát a középkort idéző misztikus térre, azaz a Jemma El Fna-ra. Gyönyörű kendők és ágytakarók vagy ékszerek hada vár bennünket a labirintus szerű souqban, ahol a mai napig a hagyományos mederben zajlik a kereskedés. Aki Az Ezeregyéjszaka meséi hangulatára vágyik keresse föl Marokkó leghangulatosabb városát.

Vernazza, Olaszország

A csodálatos Ligur-tenger partján vagy inkább sziklaszirtjeire épült városka remek helyszínül szolgál a közös képek elkészítéséhez. Érdemes a híres Via Dell'Amore-én, azaz a Szerelmesek ösvényén megközelíteni a várost. Azúrkék tenger, hatalmas virágok, gyönyörű táj jellemzi ezt az utat. A HelloVilág nagy kedvence a Cinque Terrén található romantikus túraösvény, melynek az egyik gyöngyszeme Vernazza.