Spanyolország legnagyobb vasútállomása az Atocha pályaudvar Madridban. Igazi különlegességnek számít, hiszen egy lenyűgöző négyezer négyzetméteres trópusi kert található a boltíves tetőablak alatt...

Spanyolország egyik legnagyobb vasútállomása az Atocha pályaudvar Madridban. Igazi különlegességnek számít, hiszen egy lenyűgöző, négyezer négyzetméteres trópusi kert található a boltíves tetőablak alatt.


Az állomás azon része, amely az üvegházként is funkcionál,1851-ig nyúlik vissza az időben, ekkor avatták ugyanis fel a pályaudvart. Azonban ez sajnos 1892-ben részben leégett, így többször fel kellett újítani.

A legutolsó felújításra 1992-ben került sor, ekkor azonban a vasúti forgalom alól teljesen kivonták így helyet kaptak benne az üzletek, kávézók és éjszakai klubok valamint az elképesztő mini botanikus kert. Több mint hétezer növény, mintegy kétszázhatvan különböző fajból díszíti a kertet, beleértve még 22 halfajt és több teknőst is a tóban.

A nyári hónapokban, amikor a száraz és meleg levegő beszivárog az üvegtetőn több száz vízpermetező varázsolja valóságos dzsungellé a belső teret. Igazán egyedi és különleges élményt jelent az impozáns belső tér és a növények együttes hatása.

Ha Madridba vagy környékére látogatunk, mindenképpen érdemes felkeresni az Atocha pályaudvart. Kíváncsi turisták és még kíváncsibb objektívek számára sem fog csalódást okozni.