Földünk legszebb gyalogútjainak egyikét Capri szigetén találjuk. A hosszú szerpentines út a San Giacomo karthauzi kolostort köti össze Augustus kertjével és a Kiskikötővel, Marina Piccolával...

Földünk legszebb gyalogútjainak egyikét Capri szigetén találjuk. A hosszú szerpentines út a San Giacomo karthauzi kolostort köti össze Augustus kertjével és a Kiskikötővel, Marina Piccolával.

Az 1900 és 1902 között épített út 100 métert emelkedik, s hajtűkanyarjai olyan közel állnak egymáshoz, hogy messziről úgy tűnhet, mintha fednék egymást. A Via Krupp tökéletes harmóniában áll a sziklafallal, ahol minden kanyar más kilátást nyújt, mindig új élménnyel gazdagítva minket.

 „Az út… ugyanazon a lejtőn halad, mégis élmény végigjárni, s nem fáradság, hisz minden kanyar új tájakat tár elénk, a felhők új formát öltenek, a part is másként fest. Ezt felismerve minden lépés megújulást hoz.” - R. Pane, 1965.

Az ösvény megrendelője egy német iparos, Friedrich Alfred Krupp volt, aki a XX. század elején Emilio Mayert kérte fel az út tervezéséhez és megépítéséhez. Friedrich Alfred Krupp nagyon szerette az olasz szigetet, s minden évben több hónapot is eltöltött a Hotel Quisisanában.


Két jachtja volt itt, Maya és Puritan, melyek fedélzetéről élvezhette hobbiját, a tengerkutatást. Szeretett volna összeköttetést létesíteni a luxushotel és a Kiskikötő között, ahol a kutatóhajóját horgonyozta le.

Azonban, állítólag Krupp arra használta az utat, hogy titokban meglátogassa a Grotta di Fra' Felicét, azt a helyet, ahol a helyi fiatalokkal történő orgiák zajlottak. Mikor a pletyka beigazolódott, s fény derült az igazságra, 1902-ben Kruppot felkérték, hogy távozzon Olaszországból. Egy héttel később Krupp öngyilkosságot követett el.
1976 és 2008 között a Via Krupp lezárva állt földcsuszamlás miatt. Ám annyira népszerű volt, hogy a korlátok alatt is átmásztak a turisták, hisz látni akarták a csodát. Így hatalmas kapukat kellett emelni, hogy távol tartsák őket az esetleges balesetek elkerülése végett.