A legnépszerűbb nyaralások a 2014-es évben. Az összeállításban próbáltunk a realitások talaján maradni és egy olyan áttekintést nyújtani, ahol mindenki találhat a pénztárcájához mérten megfelelő és kedvére való úti célt.

Megnéztük, melyek lehetnek a legnépszerűbb nyaralások a 2014-es évben. Az összeállításban próbáltunk a realitások talaján maradni és egy olyan áttekintést nyújtani, ahol mindenki találhat a pénztárcájához mérten megfelelő és kedvére való úti célt.

 


Brazília és Rio de Janeiro

A 2014-es foci vb és a 2016-os olimpia helyszíne, így Rio biztos felkapott lesz a turisták körében. Nem véletlenül, a végtelen hosszúságú homokos tengerpartok, a szamba, a karnevál, természetesen a foci és a szép nők hazája. A közbiztonság javításán is sokat dolgoznak, reméljük azzal sem lesz gond. Az biztos, hogy Brazília és Rio sokszínűségétől a legtapasztaltabb utazók álla is leesik.

 


Ciprus

A kis szigetország vonzó célpontja lehet az olcsóbb, de minőségi nyaralásra vágyóknak. Dél-Ciprus Magyarországhoz hasonlóan 2004-ben csatlakozott az EU-hoz és annak ellenére, hogy a hivatalos fizetőeszköz az euró, az árak nem olyan magasak, mint a hasonló kategóriájú nyugat-európai üdülőhelyeken. Családoknak kifejezetten ajánljuk.

 


Montenegró

A kis balkáni állam az egyik személyes kedvencünk. Közel van, olcsó, finomak az ételek és a tenger tiszta. Igaz, hogy a homokos strandok szerelmeseinek nem kedvező választás, de épp a sziklás partok miatt kristálytiszta itt a víz. Mind az éjszakai életet kedvelők, mind a kisgyerekes családok is álmaik nyaralását tölthetik el Montenegróban.

 


Marokkó

Az északnyugat-afrikai ország nem véletlenül kedvelt célpont: az afrikai és az iszlám kultúra izgalmas egyvelegével találkozhatunk itt. A nyüzsgő bazárok után felüdülés lehet egy sivatagi túra vagy egy eredeti berber ház megtekintése, de ha csak pihenésre vágyunk, az Atlanti-óceán partján található strandok kiválóan megfelelnek erre.

 

 

Bali

Az istenek szigetének is nevezik, ahol lépten-nyomon szentélyekbe, szent helyekbe botlunk. A csodás tengerparti és természeti környezet mellé páratlanul gazdag kultúra és történelem társul. A kis távolságok miatt könnyen bejárható, megismerhető. A helyiekkel való találkozás a nyugati turista számára több, mint felüdítő: az általuk közvetített harmónia, kiegyensúlyozottság és nyugalom hamar átragad ránk is, ezáltal feledtetve az otthoni stresszes hétköznapokat.

 

Görög-szigetek

A görög szigetvilág szépségéről beszélni olyan, mintha azt bizonygatnánk, hogy Petőfi nagy költő volt. A nyugati kultúra bölcsőjének is nevezett Görögország bármely részére látogatunk is el, mindig nagyszerű élményekben lesz részünk, legyen szó kultúráról, gasztronómiáról vagy szórakozásról. A görögök híresen könnyű ételekkel, pezsgő éjszakai élettel és a mediterrán országokra jellemző nyugalommal várják az utazókat.

 

India

A kontinensnyi ország számos meglepetést tartogat az utazóknak. Első látogatásra a klasszikus arany háromszög körutat javasoljuk. A Delhi-Jaipur-Agra hármas rengeteg látnivalót kínál, többek között az örök szerelem jelképének számító Taj Mahal-t, a rózsaszín város, Jaipur híres épületeit és Delhi csodáit. Számos világörökségi helyszínre juthatunk el, felsorolni is sok lenne. Ennek az útnak azonban már tapasztaltabb utazók vágjanak neki, India sokszínűsége a gyomorforgatótól a fenségesig terjed.

 

Madeira

A virágok szigete, a hely, ami még nincs tömve turistákkal, ahol igazán kedvesek a helyiek, ahol emberléptékűek a strandok, ahol gyönyörű és jól kiépített hegyi ösvényeken tudunk túrázni és ahol csodás gasztronómiai élményekben lehet részünk. A világ egyik legérdekesebb fürdőhelye is itt található: Porto Moniz strandját az óceán hullámzása által a tengerparti bazaltba vájt medencék alkotják, amiket dagály idején az óceán vize tölt fel.