Kalandnyaralás Mexikóban

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Mexikó

Kalandnyaralásunk Mexikóban már régóta a bakancslistánk első helyei között szerepel. Mexikó fantasztikus hangulata minden napunkon elemi erővel hatással lesz ránk. Mexikóváros felfedezésével kezdjük, majd fokozatosan haladunk a Yucatán-félszigeten egészen a Karib-tengerig. Unesco Világörökségek, romvárosok, lenyűgöző természet és napjaink Mexikója vár bennünket. Utazásunk kiscsoportos, azaz maximum 17 utassal vágunk neki a kalandnak, illetve sok esetben eltérünk a megszokott körutazásoktól és keressük az aktív kikapcsolódás okozta örömöket…

ELŐFOGLALÁS: 429.990Ft helyett 369.990Ft/fő-től!

Kiscsoportos prémium kalandnyaralás - maximum 17 fő!

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Mexikóváros, 3*-os szállodák

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest, Mexikóváros
Várhatóan a hajnali órákban indulunk menetrendszerinti járattal Mexikóba, ahova egy átszállást követően érkezünk. Délután érkezünk Mexikóvárosba, a szállásunk elfoglalása után, kisebb sétára indulunk, hogy egy helyi bárban megkóstoljuk a tequila különlegességeket.

2. nap: Mexikóváros
A mai napunkon felfedezzük az azték birodalom egykori fővárosát. Az Unesco Világörökség részét képező Óváros legfőbb jellemzője a kolonális, gyarmati stílusú építészet. Városnéző sétánk során megtekintjük a 180 m magas Latin-Amerika Tornyot, a Művészeti Múzeumot, az Operát és a Posta épületét is. Innen hangulatos koloniális házak között sétálunk tovább az egykori Azték főtemplom maradványaihoz. Természetesen, menet közben megállunk egy finom ebédet elfogyasztani (lehetőleg egy hamisíthatatlan talponállóban). Délután még meglátogatjuk a közel 250 évig épült monumentális Katedrális, majd szabad program keretében folytatódik a nap további része.

3. nap: Teotihuacán (UNESCO kulturális világörökségének része)
A korán elfogyasztott reggelink után elindulunk, hogy Mexikó egyik legjelentősebb romvárosát felfedezzük. Kolumbusz előtti időkben Közép-Amerika legfontosabb metropolisza Teotihuacán, melynek 125.000 lakója is volt egykor. A város 500 évig uralta a teljes régiót. Fő látványosságok a Hold- és Nap-piramis melyből az utóbbi a világ egyik legnagyobb piramisa. A piramisok mellett megnézzük a Tollas Kígyó Templomát, majd a központi Halottak útjára is rátérünk. Lesz szabadidő is a városban, hogy át tudjuk érezni a hely szellemét. Mexikóvárosba az esti órákban térünk csak vissza.

4. nap: Mexikóváros, Cancun, Playa del Carmen
A mai napunkon egy belső repülőjárattal megkezdjük az utazásunk a Yucatán-félszigetre. Playa del Carmen kis városkája s gyönyörű partszakaszai magával ragadják az utazókat. A mai tervünk, hogy a parton lazulunk, s pár sör mellett átéljük a naplemente varázsaltos pillanatait.

5. nap: Playa del Carmen, Cozumel, Playa del Carmen
A mai napunk bővelkedni fog a csodákban. A reggeli elfogyasztása után elsétálunk a komphoz, s Mexikó egyik legszebb szigete felé vesszük az irányt. Cozumel a búvárok egyik kedvenc helye, köszönhetően a lenyűgöző korallzátonyainak. Snorkel kalandjainknak, így igazán megfelelő helyszíne lesz. Számtalan halacskával, korallvirággal találkozhatunk a tengerben. A nap további részében a pancsolásé a főszerep. 

6. nap: Playa del Carmen, Chichen Itza, Valladolid
Mai napunkon talán a legnevezetesebb romvárost látogatjuk meg. A maja építészet remekei, monumentalitásával magával ragadják az utazót. Egykoron a maja-tolték birodalom fővárosaként funkcionált romváros 2007. július 7-től a világ hét új csodáinak egyike. Chichén Itzá legimpozánsabb épülete a spanyol hódítók által El Castillonak, azaz „Kastély-nak” elnevezett és Kukulkán tollas kígyóisten tiszteletére emelt piramistemplom. Igen látványos még a Harcosok temploma is, mely egy lépcsős piramistemplom, tetején két cellára osztott kőboltozatos szentéllyel és Chacmool-szoborral. Természetesen lesz időnk a további nevezetességeket is megtekinteni. Pl. Labdajáték-pálya, Főpapok temploma, A Csiga, Áldozat kútja, stb. A maja romok megtekintése után a késő délutáni órákban még meglátogatjuk Valladolid városát is. 

7. nap:  Riviera Maya, Tulum, Playa del Carmen
A mai napunk során Tulum környékére utazunk, ahol az ősi romok közvetlen a tengerparton helyezkednek el, melyek mesés látványt nyújtanak, s csak plusz adalék, hogy iguánák sokasága veszi őket körbe. Tulum volt az utolsó maja város, amit a lakói elhagytak a spanyolok érkezése után. Természetesen, a fürdőruháink a mai nap sem maradnak szárazon. 

8. nap: Pihenőnap (Playa del Carmen)
A mai napunkon a pihenésé a főszerep. Mexikó legszebb strandjait itt találhatjuk. Pélmafák, fehér homok és napsütés. A kék és zöld ezer árnyalatában pompázó Karib-tengerben fürödhetünk, koktélokat iszogathatunk, vagy csak olvasgathatunk a tengerparton.  

9. nap: Playa del Carmen, Budapest  
Délelőtt még a pancsolásé a főszerep, majd fájó szívvel búcsút intünk Mexikónak. Várhatóan a kora esti órákban kezdjük meg hazautazásunk.  

10. nap: Budapest  
Várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre. 


Tudnivalók:

Az ár tartalmazza: a transzfereket, az utazást busszal, a szállásokat a feltüntetett kategóriákban, a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az ár nem tartalmazza: a repülőjegyeket és repülőtéri illetékeket, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket és a kötelező borravaló árát (kb. 300 USD/fő) a fakultatív programok, a foglalási díjat (500 Ft/fő), helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek kb.: 65 USD/fő, illetve a biztosítás árát.

Repülőjegy foglalás kiegészítő feltételei: Az utazás ára nem tartalmazza az oda-vissza út és a belső repülőjegy díját. A repülőtéri adók, illetékek és pótdíjak is külön fizetendők. A repülőtéri illetékek az árfolyam változása miatt kis mértékben eltérhetnek. A repülőjegyek ára kb. 320.000Ft/fő (illetékkel).

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Mexikóvárosba. Mexikóban: belső repülőjárattal, bérelt busszal, helyi buszokkal, taxikkal utazunk.

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Szállás: Mexikóvárosban 3 éjszakát, Playa del Carmen városában 5 éjszakát töltünk. Elhelyezés 3*-os szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas felár: kb. 99.990Ft/fő.

Pénzügy: Mexikó hivatalos fizetőeszköze a peso (1 MXN ~ 15 HUF) . Amerikai dollár kivitelét ajánljuk készpénz formájában, amit a városokban (bankokban) vagy a szállodákban válthatunk át a helyi fizetőeszközre. Csak új kiadású és kis címletű valutát vigyünk magunkkal, ugyanis csak ezeket váltják be. Bankautomaták használatát nem javasoljuk. A javasolt összeg kb. 350-500 USD az étkezésre és apróbb ajándékokra, valamint kb. 300 USD a belépőkre és fakultatív kirándulásokra. A helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek kb.: 65 USD.

Időjárás:  Mexikóban a szárazabb évszak október végétől április elejéig tart. A szárazabb évszakban Mexikóváros környékén és a Yucatán-félszigeten ritka az eső, sok a napsütés. Novembertől  a Yucatán-félszigeten 28-30 °C körüli csúcshőmérsékletekre lehet számítani. Mexikóváros és környéke több mint 2000 méter magasan fekszik a tenger szintje felett, ott a nappali csúcshőmérsékletek 20-22 °C körüliek. A szinte folyamatos napsütés miatt ezt is kellemes melegnek érzik a turisták. Estére, illetve éjszakára viszont Mexikóvárosban lehűl a levegő, a hőmérséklet 10 °C alá is csökkenhet. 

Elektromos áram: Mexikóban az európaitól eltérő elektromos csatlakozó van használatban. Célszerű már itthonról magunkkal vinni megfelelő átalakítót. Az elektromos hálózat 127 V-os feszültségen üzemel. Áramszünetek előfordulhatnak. A mobiltelefonok és a digitális fényképezőgépek akkumulátorait a szállásokon feltölthetjük.

Vám: Magyar állampolgárok részére vízum nem, a hazautazás várható dátumától 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A határátlépéskor szükség lehet a repülőjegy és a pénzügyi fedezet (készpénz, bankkártya) felmutatására. Az útlevél személyes oldaláról, esetleges vízumokról, a repülőjegyről, biztosításról, oltási könyvről, címekről és telefonszámokról érdemes fénymásolatot az eredetitől különböző helyen tartani. Mexikóba tilos az élelmiszerek bevitele. A repülőn ill. határátlépéskor határ- és vámnyilatkozatot kell kitölteni, melyet a tisztviselőknek át kell adni, a nálunk maradt szelvényt pedig az utazás végéig meg kell őrizni.

Egészségügyi tudnivalók: Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800

Biztosítás: Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak