Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Kína

12 napos körutazás Dél-Kína legszebb tájain és legérdekesebb nagyvárosaiban, végig a csoporttal együtt utazó, magyar nyelvű idegenvezetővel

Utazásunkat a természet és a nagyvárosok különleges kombinációjából állítottuk össze. Hongkong és Makaó ikonikus metropoliszai mellett teraszos rizsföldek, és a Li-folyó fennséges látványa teszi körutazásunk programját felejthetetlenné. Egy Dél-Kínai utazásból nem maradhatnak ki a világszerte kedvelt pandák sem, így látogatást teszünk az egyedülálló rezervátumban, Chengdu-ban is...

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:

Helyi besorolás szerinti 4 csillagos szállodák


Dél-Kína és a pandák, Kína, Hongkong

Szállás: Hotel
Besorolás: 4*

Egyéb szolgáltatások:
4*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest - Dubai
Elutazás Budapestről, az Emirates légitársaság járatával Dubaiba (a légitársaság és így az átszállás helye változhat).

2. nap: Dubai - Hongkong
Dubaiból a menetrend szerint tovább utazás Hongkongba. Az érkezés után vacsora egy helyi étteremben. Szállás Hongkongban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

3. nap: Hongkong - XingPing
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Transzfer a vasútállomásra. Nagysebességű vonattal utazás Guilin-be (580km, 3,5 óra). A megérkezés transzfer XingPing ősi városkájának kikötőjébe, ahonnan rövid hajós utazással érjük el a Li-folyó egyik halászfaluját. A szálláshely elfoglalása után lehetőség nyílik a csodás környékről fotók százait készíteni: a panorámát uraló karszt kúpok és a hatalmas kiterjedésű pomelo ligetek. Vacsora és szállás XingPing.

4. nap: XingPing - Li-folyó
Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás. Első látványosság egy ősi buddhista templom, amelyet kb. 400 évvel ezelőtt faragtak a mészkő sziklába. A vallás rejtelmeibe egy helyi szerzetes történetein keresztül nyerünk betekintést. A DaMian, vagy a XianGong hegyek egyikét megmászva madártávlatból csodálhatjuk meg a több száz mészkő csúcsot. Könnyű piknik ebéd. Majd délután egy szálloda tetőteraszáról csodálhatjuk a Li-folyó legszebb részét. Vacsora és szállás XingPing.

5. nap: XingPing - Li-folyó
Reggeli a szállodában, majd egy újabb nap a festői Li-folyó környékén. Egy helyi halász bemutatja, hogyan is zajlik a évszázadok óta a halászat a betanított kormoránok segítségével. Aztán egy helyi rizstermesztő farmer mutatja be a főzési szokásokat, itt ebédet is fogyaszt a csoport. Utána séta egy ősi városka utcáin, majd délután egy bambuszból készült tutajon hajózás a folyón. Ahonnan talán a legszebb látvány nyújtja a folyó. Vacsora és szállás XingPing.

6. nap: XingPing - Yangshuo - Chengdu
Reggeli a szállodában, kijelentkezés a szobákból, majd transzfer Yangshou-ba. A YuLong-folyó mentén különleges élményben lesz része a csoportnak, kerékpáron gurulhatunk végig a rizsföldek, vízibivalyok és a folyó képeslapszerű látványa mellett. Majd a városba visszaérve ebéd, utána pedig lehetőség nyílik egy kis pihenésre a West Street-en, ahol tradícionális negyed telis-teli van boltokkal, bárokkal és kávézókkal. Délután transzfer a vasút állomásra, nagysebességű vonattal utazás Xianba (1130 km, 8 óra). Szállás Chengdu-ban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

7. nap: Chengdu
Reggeli a szállodában, majd irány a világhírű panda rezervátum! A szakemberek az eredetihez nagyon hasonló élőhelyet alakítottak ki a védett állatok számára. Az elhivatott dolgozók folyamatos magyarázata teszi a látogatást garantáltan óriási élménnyé. Ebéd, majd délután látogatás a messze földön híres San Xing Dui múzeumban. Szállás Chengdu-ban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

8. nap: Chengdu - Guilin
Reggeli a szállodában, kijelentkezés a szobákból, majd városnézés Chengdu-ban: a taoista Qing Yang templom meglátogatása, majd a Nép Parkjának felkeresése. Ebéd, majd transzfer a vasútállomásra (1066km 5,5 óra). A megérkezés után transzfer a hotelbe, szállás Guilin-ban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

9. nap: Guilin - Hongkong
Reggeli a szállodában, kijelentkezés a szobákból, majd városnézés Guilin-ben: a város nevezetességének számító Fubo hegy megtekintése, majd ebéd. Délután transzfer a vasútállomásra (580km 3,5 óra). A megérkezés után transzfer a hotelbe, szállás Hongkongban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

10. nap: Hongkong - Makaó
Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás Makaóra, ebéddel. A régi portugál gyarmati város, ma már különleges státuszt élvez. A legfontosabb látnivalókat keressük fel: a Szent Pál templom romja, a tengerészeti múzeum és a halászok rakpartja, az A-Ma templom, a gyarmati idők belvárosa és persze a kihagyhatatlan kaszinó látogatás! Szállás Hongkongban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

11. nap: Hongkong - Dubai
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Délután félnapos városnézés Hongkongban. Este transzfer a Hongkongi Nemzetközi repülőtérre, elutazás Dubaiba (a légitársaság és így az átszállás helye változhat).

12. nap: Dubai - Budapest
Dubaiból repülőút Budapestre, érkezés a menetrend szerint.

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT TARTALMAZZA:

Repülőjegyet, 9 éjszaka szállást helyi 4 csillagos szállodákban, félpanziós ellátást (kivétel ez alól az elutazás napja, amikor nincs ebéd programozva, de két alkalommal vacsorát is tartalmaz a program), a nagysebességű vonatok jegyeit, transzfereket és kirándulásokat, a városnézéseket a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetéssel és a programban szereplő látványosságok belépőjegyeit.

A körutazás során VOX Tourguide System segíti utasaink kényelmét, így fotózás, vagy csak nézelődés közben sem marad le az idegenvezetőnk egyetlen magyarázatáról sem!

A RÉSZVÉTELI DÍJ AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT NEM TARTALMAZZA:

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, foglalási díjat valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Az új vízum feltételek lejjebb olvashatók.

Helyi besorolás szerinti 4 csillagos szállodák

FONTOS TUDNIVALÓK A KÖRUTAZÁSUNKKAL KAPCSOLATBAN:

Kiutazás:

Terveink szerint az egyik legnépszerűbb légitársasággal, az Emirates járataival utaznak csoportjaink.

A REPÜLŐ TERVEZETT MENETRENDJE

Budapest – Dubai 15:10 – 23:20

Dubai – Hongkong 09:55 – 21:05

Hongkong – Dubai 00:35 – 05:35

Dubai – Budapest 10:35 – 13:35

A fentiekben megadott menetrendek tájékoztató jellegűek, ezek változtatási jogát a légitársaság és irodánk is fenntartja.

Pénzügyek:

Kérjük utasainkat, hogy készüljenek arra, hogy az út során fix borravaló összeget szed össze idegenvezetőnk. Ezt osztja aztán szét a helyi idegenvezetőknek, a szállodai és az éttermi személyzetnek, valamint a buszsofőröknek. Kérjük napi 7 USD / utas összeggel készüljenek erre a kiadásra (az utazás napjainak kivételével, vagyis 10 napra ez 70 USD / fő).

Étkezés:

Bőséges büféreggeli a szállodában, valamint a napi programhoz kapcsolódva, több fogásos, tradicionális kínai ebéd (kivétel ez alól az érkezés napja és a szabadnap, amikor nincs ebéd programozva).

Időjárás:

Hongkong átlaghőmérséklete nagyon kedvező, egész évben kellemes az idő a városlátogatásra. A nyári hónapok a legmelegebbek, de akkor is csak 25-30 C fok körüli a levegő, míg a leghidegebb téli hónapokban is kb. 15 C fokos nappalokra lehet számítani. Viszont a hőérzet magasabb lehet az egész évben, a folyamatosan magas páratartalom miatt (egész évben 70-80%-os). Komoly csapadék nyáron várható, de már áprilistól kezdődik az esős időszak, ami októberig tart.

Chengdu időjárása nagyon hasonló a Magyarországon megszokotthoz. A kontinentális éghajlat itt is érvényesül, ezért a téli hónapokban hideg, viszont nem túl csapadékos időre, míg nyáron magas hőmérsékletre és száraz hónapokra kell számítani. A tavasz és az ősz kellemesen napos, novembertől az idő hűvösebb és lehetséges a csapadék.

Vízum:

A legfrissebb információk a turista vízum kiadásával kapcsolatban:

Magyar állampolgárok kizárólag érvényes vízum birtokában kezdhetik meg utazásukat Kína felé.

2019. november 1-től lépett hatályba a Kínai Népköztársaság új vízum ügyintési rendje, amely érinti a magyar állampolgárok beutazásához szükséges vízum beszerzését is.

A legfontosabb változás, hogy minden utazónak személyesen kell megjelennie a Budapesten található Kínai Nagykövetségen. A vízum ügyintézéséhez minden segítséget és irodai dokumentumot biztosítani fogunk.

Biztosítás:

Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megléte kötelező, a kínai vízum ügyintézéshez szükséges. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:

Az program által érintett területre utazók számára nincs javasolt védőoltás, a meglátogatott városoknak nincs nagyobb egészségügyi kockázata, mint bármely zsúfolt Európai nagyvárosnak. Ami fontos, hogy az csapvizet nem szabad fogyasztani, még fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni. A félpanziós ellátás során, az éttermekben és a szállodában felszolgált ételek minősége garantált, ezekkel nem volt még soha gond. Ez már nem mondható el a különböző utcai árus által készített ételre, ezeket nem javasoljuk fogyasztásra.

Különleges étkezés, étel intolerancia:

Körutazásunk során a kínai szállodákban a reggeli büfé jellegű, az ebédek pedig fix menüt tartalmaznak. A büfé reggeli esetében kiemelkedően széles választék áll rendelkezésre, míg a tradicionális kínai menüs ebédnél 10-12 fogást szolgálnak fel, amelyeknél jól elkülönülnek a párolt zöldségek és a húsok. Így a különböző étel intoleranciában szenvedő utasaink a kívánságaiknak megfelelően, ezekből tudnak választani.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a programunk félpanziós ellátásaként biztosított reggeli és ebéd esetén, semmilyen különleges menüt nem áll módunkban visszaigazolni.

A speciális étkezést kizárólag a nemzetközi repülőjáratok fedélzeti ellátása esetén van lehetőségünk megrendelni, ezzel kapcsolatban örömmel állunk rendelkezésre.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak