Az ír sziget meghódítása

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 7 nap / 6 éj

 

 

482 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
7 nap / 6 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: menetrendszerinti járattal

·  Moher-sziklák, normann várak
·  Guinness sörgyárlátogatás és kóstolás
·  Egy hamisítatlan ír whiskey lepárló
·  2 nap Észak-Írországban: Belfast, Óriások Útja

Miért ajánlom Írországot? Mert gyönyörűek a tájak, fantasztikusak a kastélyok, semmivel össze nem téveszthető sörök és whiskeyk. És a ZENE!
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

·  Moher-sziklák, normann várak
·  Guinness sörgyárlátogatás és kóstolás
·  Egy hamisítatlan ír whiskey lepárló
·  2 nap Észak-Írországban: Belfast, Óriások Útja

Miért ajánlom Írországot? Mert gyönyörűek a tájak, fantasztikusak a kastélyok, semmivel össze nem téveszthető sörök és whiskeyk. És a ZENE!
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

Program:

1. NAP: BUDAPEST – SHANNON – MOHER-SZIKLÁK – GALWAY

Utazás Shannon reptérre a reggeli órákban. Első utunk a világhírű Moher-sziklákhoz vezet, melyek 8 km hosszú szakaszon, 230 m-es óriásként magasodnak az óceán fölé. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak és előtte-alatta, a félelmetesen morajló Atlanti-óceán. Ezután, jó idő esetén a tenger felől egy hajózás keretében is megtekinthetjük a Cliffs of Mohert. Innen az óceán mellett haladva a nyugati part leghangulatosabb városába, Galway-ba megyünk, ahol hajdan Kolumbusz is megfordult egy „tanulmányúton”. Mi is teszünk itt egy kis felfedező sétát. Este elfoglaljuk a szállásunkat.

2. NAP: BURREN – BUNRATTY

Reggeli után a Galway-öböl mentén jutunk el a Burren Nemzeti Parkba, ahol rengeteg megalitikus sír, kelta kereszt és egy lerombolt XII. századi cisztercita apátság is található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos, lapos sziklák között: a sarkköritől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. Kora délután felkeressük a Bunratty várat és skanzent, ahol a középkori főúri és paraszti életformával, eszközökkel, bútorokkal ismerkedünk meg. Limerick városán áthaladva a kora esti órákban foglaljuk el szállásunkat Kerry megyében (2 éj).

3. NAP: KERRY GYŰRŰ – MUCKROSS

Reggeli után a világ egyik legszebb panorámaútjának választott Kerry-gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgöző kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülőhelyét is. Az egésznapos túrát szá­mos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal. Élményekkel telve érünk vissza szállásunkra.

4. NAP: CASHEL – KILKENNY – DUBLIN

A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhelye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. A vörös söréről nevezetes település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik érdekes épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században. Megtekintjük kívülről és közben le is tudjuk fényképezni. Szabadprogramunk során lesz lehetőség megkóstolni a város híres termékét, a vörös sört. Ezt követően folytatjuk utunkat a Dublinban lévő szállásunkig (2 éj).

5. NAP: DUBLIN

Reggeli után buszos városnéző túrára indulunk. Végighajtunk az O’Connell Streeten, a főutcán, melynek legfőbb nevezetességei az ír hősök tiszteletére készült Emlékezés kertje, a postahivatal, az 1916-os felkelés helyszíne. Ezután átmegyünk a Liffey folyón, ahol a Félpennys hidat is láthatjuk. A Trinity College épületével folytatjuk, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592‑ben, ez az ország legrégebbi egyeteme. „Régi könyvtárában” ősi kódexeket tekinthetünk meg, pl. a Book of Kells-t. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol építészeti remekek és színes, boltíves kapuk találhatók. Ezután a két legnagyobb protestáns templom vár ránk: az írek védőszentjéről elnevezett színes Szent Patrik-székesegyház és a Krisztus Katedrális, melyet 1172‑ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk egy fotó erejéig. Ezután felkeressük a világhírű Old Jameson Whiskeylepárló múzeumát, ahol megismerhetjük a finom nedű gyártásának folyamatát, majd kóstoló és vásárlási lehetőség is lesz.  A délután folyamán szabadidő is lesz, mely során emléktárgyakat tudunk vásárolni. A híres Guinness sörgyárnál folytatjuk kirándulásunk. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták, ma azonban a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, kezdetektől egészen a fogyasztásig. Természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. A Phoenix park érintésével térünk vissza szállásunkra.

6. NAP: ÉSZAK-ÍRORSZÁG: DUNLUCE CASTLE – GIANT'S CAUSEWAY

Mai programunkat a Trinity College épületével kezdjük, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592 ben, ez az ország legrégebbi egyeteme. „Régi könyvtárában” ősi kódexeket tekinthetünk meg, pl. a Book of Kells-t. Ezután irány Észak-Írország: Egy fotó erejéig megállunk a sziklás tengeröbölbe épült Dunluce romvárnál, majd lesétálunk az Giant's Causeway (az Óriások Útja) nevű csodálatos partszakaszra, melyet több ezer különleges alakú bazaltoszlop alkot.  Szállásunk Belfastban lesz.

7. NAP: BELFAST – DUBLIN – BUDAPEST

Reggel az Ír-sziget második legnagyobb városa, Észak-Írország fővárosa, Belfast (vagy írül Béal Feirste) megismerése indulunk. Ebben a városban mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásárlás, éjszakai élet, fesztiválok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai című mű írásakor. A látkép a viktoriánus kort idézi, amikor a város lenyűgöző épületekkel hirdette gazdagságát. Városnézésünk során megtekintjük többek közt a Városházát, az Operaházat és a berlini fal belfasti alteregóját, a Békevonalat, mely a katolikus és a protestáns városrészt választja el egymástól, mely még ma is áll. Városnéző progra­munk után továbbindulunk a kikötő felé, mely arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, de végzetes útjára. Aki szeretné, megtekintheti a Titanic-központ kiállítását, a többieknek szabadprogram Belfast belvárosában. Ezután utunkat újra dél felé vesszük. Utolsó programként meglátogatjuk a kicsi, de annál hangulatosabb Malahide kastélyt. Elegáns termei, kiterjedt, ősfákkal szegélyezett kertje és pillangóháza harmonikusan illeszkednek egymáshoz, méltó záróakkordjaként az ír szigeten eltöltött hetünknek. Dublin repülőteréről utazunk haza Budapestre, érkezésünk késő estére várható.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2022.08.21 - 7 nap / 6 éj
482 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak