KARNÁTAKA – Ezt látnia kell!

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
India

Az ismeretlen Dél-India
Karnátaka, a kontinensnyi ország (India) négy déli államának legnagyobbja, amelynek alig 50 évvel ezelőtt a neve még Maiszúr Állam volt. A földrajzi változatossága és gazdag történelme vonzza a látogatókat, nem véletlenül a negyedik legnépszerűbb turisztikai régió Indián belül. Vadvédelmi helyek, nemzeti parkok és UNESCO világörökségi helyszínek, valamint fesztiválok, egészségturizmus, és vallási események várnak ide sokszázezer külföldi utazót. Utunkat a helyszínt kitűnően ismerő, magasan képezett, magyar nyelvű idegenvezető kíséri már Budapestről.

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Utazás: repülővel
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:

1 éjszaka szállás Bengaluru (Bangalore)
HOTEL VIVIDUS ****, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Maiszúr (Mysore)
HOTEL GRAND MERCURE *****, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Hasszan (Hassan)
HOTEL THE ASHOK ***, vagy hasonló

2 éjszaka szállás Hoszpet (Hospet)
HOTEL ROYAL ORCHID CENTRAL ****, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Bádámi (Badami)
HOTEL BADAMI COURT ***, vagy hasonló

2 éjszaka szállás Goa
HOTEL BLOOM SUITES ****, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Delhi
HOTEL IBIS AEROCITY ****, vagy hasonló

helyi besorolás szerinti 3-4-5 csillagos szállodák

A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg!


KARNÁTAKA – Ezt látnia kell!

Szállás: Hotel

Egyéb szolgáltatások:
Hotel

Programleírás:

1. nap
A Turkish Airlines menetrendszerinti járatával, napközben elutazás Isztambulba, majd az esti géppel továbbutazás Delhibe, éjszaka a repülőgép fedélzetén.

2. nap
A kora reggeli órákban megérkezés Delhibe, kis pihenő, majd belföldi repülőjárattal utazás Bengaluruba. A megérkezés után városnézés: elsőként a Vidhana Soudha (kívülről) a kormányzatnak és a törvényhozásnak otthont adó fenséges épületet tekintjük meg, majd Lalbagh botanikus kertet és Tipu Szultán nyári palotáját, végül a Bika-templomot. A nap végén kóstolóval egybekötött látogatást teszünk a méltán híres Grover Zampa borászatban. Szállás Bengaluruban.

3. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Utazás busszal Maiszúrba, útközben látogatással Srirangapatna-ban, ahol Vishnu nagytemplomát látogatjuk meg és az erőd maradványait. Majd Daria Daulat következik, Tipu szultán nyári palotája, amely hatalmas tikfa tábláin csodás részletességű festmények örökítik meg Haidar Ali győzelmeit. Maiszúrba megérkezve kezdődik a városnézés, a legfontosabb látnivalókkal: az 1912-ben épült, mesés szépségű indo-szaracén stílusú Maiszúr-palota, majd a Szent Filoména gótikus székesegyház, amely a legnagyobb ilyen egész Ázsiában. Aztán a kilátásáról is híres, hegytetőn álló hindu szent hely, a Chamundeshwari templom következik. Végül a Devajara piacot keressük fel, ahol vásárlók és eladók nyüzsgő keverékét a számtalan fajta gyümölcs, zöldség, virágok és fűszerek színesítik. Szállás Maiszúr.

4. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Utazás busszal Hasszanba. A város nevét Hassanamba istennőről kapta, amikor a 11. században Channa Krishnappa Naik megalapította. Ekkor élte a környéken a Hojszala birodalom a virágkorát és a mai kirándulás is ebbe az időbe repíti vissza az utazókat. Pár kilométerre Hasszantól két egykori fővárost látogatunk meg. Az első Belur, ahol Vishnuvardhana és Chola harcát örökíti meg számtalan csodás dombormű. Aztán Halebid következik, ahol Hojszálésvara templomában meglepő részletességű szobor látható. A kőfaragók olyan részletességgel tudták kidolgozni a formákat, minthacsak elefáncsontból, vagy fából készítették volna mesterműveiket. Szállás Hasszan.

5. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Utazás busszal Hospet-be, amely az elveszett Hampi királyság kapujába. Útközben látogatás Chitradurga erődítményében, amely templomok, vízgyűjtők és számtalan őrtorony átgondolt rendszere. Szállás Hospet.

6. nap
Reggeli a szállodában, majd látogatás Hampi-ban, amely a középkorban világváros méretű volt, akkoriban akár 500 000 lakossal is büszélkedett. Majd a muszlim invázió miatt elnéptelenedett pedig a nagy Vijayanagara Birodalom fővárosa volt. Az itteni ásatások India egyik leggazdagabb leleteit eredményezték, bebizonyítva, hogy pamut és fűszer kereskedelem micsoda jó életszínvonalat biztosított az akkori lakóknak. A számtalan templom és palota UNESCO Világörökségi védettséget élvez. Szállás Hospet.

7. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Utazás busszal Badami-ba, közben látogatással Aihole-ban és Pattadkal-ban. A hindu művészet mesterművei az itt található templomok és szobrok. Az emlékművek a stílusok csodás választékát vonultatják fel, amely azt az érzést kelti, hogy a legtöbb alkotás készítője távoli országokból érkezett és itt tett tanúbizonyságot tudásáról. Badamiba érkezve látogatás a környéken híres piacon, ahol végtelen színes és illatos kavalkádja található a fűszereknek, zöldségeknek, gyümölcsöknek és különböző terményeknek. Szállás Badami.

8. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Utazás busszal Goába. A megérkezés után a szobák elfoglalása, délután szabadidő. A homokos tengerpart a szállodától csak 1km, kb. 15 perc sétatávolság. A közeli partszakaszon számtalan bár, étterem és kávézó található. -Szállás Goa.

9. nap
Reggeli a szállodában, majd városnézés Goa óvárosában. Első állomás a Bom Jesus bazilika, ahol Xavéri Szent Ferenc földi maradványait őrzik. Vallástól függetlenül végtelen tisztelet övezi Szent Ferencet a mai napig is, akit Goa urának is neveznek. Felkeressük a tengerparti régi portugál erődöt, a Fort Aguada-t. Aztán látogatás a Rózsafüzér Miasszonyunk templomában és a Szent Mónika apácazárdában. Szállás Goa.

10. nap
Nyugodt reggeli a szállodában, majd délelőtt kijelentkezés a szobákból és transzfer a repülőtérre. Koradélután belföldi repülőjárattal utazás Delhibe. A megérkezés után a repülőtérhez közeli szállodai szobák elfoglalása, pihenés a hazaút előtt. Szállás Delhiben, a repülőtér mellett.

11. nap
A rövid éjszakai pihenő után, a csoport reggeli csomagot kap a szállodában, majd kora hajnalban transzfer a repülőtérre. Elutazás a Delhi-Isztambul járatta. Dél körül átszállás Isztambulban, majd tovább utazás. Megérkezés a helyi idő szerint, a koradélutáni órákban Budapestre.

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA
Nemzetközi repülőjegyet, 9 éjszaka szállást változatos besorolású szállodákban, reggelit a szállodákban, transzfereket, a leírásban szereplő programokat és belépőjegyeit, valamint a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetést.
A körutazás során VOX Tourguide System segíti utasaink kényelmét, így fotózás, vagy csak nézelődés közben sem marad le az idegenvezetőnk egyetlen magyarázatáról sem!

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA
Repülőtéri illetéket, félpanziós felárat (9 vacsora, amiből 7 alkalom szállodai, 1 főzőiskolás bemutató, 1 tenger gyümölcsei búcsúvacsora Goa-n), helyi szervízdíjakat, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása:
A programban nem említett további étkezések, italok, borravalók, személyes kiadások.
Kérjük utasainkat, hogy készüljenek arra, hogy az út során fix borravaló összeget szed össze idegenvezetőnk. Ezt osztja aztán szét a helyi idegenvezetőknek, a szállodai és az éttermi személyzetnek, valamint a buszsofőröknek. Kérjük napi 7 USD / utas összeggel készüljenek erre a kiadásra (az utazás napjainak kivételével, vagyis 9 napra ez 63 USD / fő). 

Kiutazás:
Csoportunk a Turkish Airlines járataival utazik, a tervezett menetrend a következő:
Budapest BUD – Isztambul IST     TK 1034     13:35 – 17:35
Isztambul IST – Delhi DEL              TK 716       20:50 – 05:15#1 (érkezés másnap hajnalban)

Delhi DEL – Isztambul IST               TK 717      06:55 – 11:30
Isztambul IST – Budapest BUD      TK 1033    12:35 – 12:40
Az indiai belföldi járatokról az indulás előtti utas tájékoztatóban fogunk tudni részleteket közölni.

Étkezés:
Bőséges büféreggeli a szállodában, felár ellenében vacsora a szállodákban / éttermekben.

Ruházat:
Az évszaknak megfelelő, minél kényelmesebb, lehetőleg pamut ruházat és réteges öltözködés javasolt. A viszonylag sok séta miatt a már bevált, kipróbált lábbeli mindenképp fontos. Valamint érdemes a napsütés ellen sapkával, kalappal esetleg kendővel védekezni, sőt a védőfaktoros arckrém is jó szolgálatot tehet.
Fontos, hogy templomok és a különböző vallásokhoz kötődő látnivalók helyszínein sok esetben öltözködési előírásokhoz kötik a belépést. Hölgyek számára a miniszoknya, rövidnadrág és a vállakat szabadon hagyó pántos felsők nem megengedettek. A férfiaknak egyes helyeken tiltják a rövidnadrágot és a vállakat szabadon hagyó trikót.
A hölgyeknek már csak a fentiek miatt is érdemes egy vállkendőt maguknál tartani, ami még nagy segítség lehet akkor is, ha a buszok és szállodák légkondicionáló berendezései túl hideget fújnának.

Időjárás:
A márciusra tervezett utazásunk alatt kifejezetten meleg időre kell számítani, 25C fok feletti napi átlaghőmérsékletre. Éjszaka is csak 20C fok köré hűl le a levegő és nappal akár 30C fok feletti értékre is számítani kell. Csapadék csak elvétve fordulhat elő, a március kifejezetten száraz és meleg időszak.

Vízum:
Magyar állampolgárok számára az Indiába történő belépés vízumhoz kötött, a beutazás csak előzetesen elkészített vízummal lehetséges. Elektronikus vízumra van lehetőség, ezt a következő linkre kattintva igényelheti: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html Ennek ügyintézését irodánk vállalja. Ehhez a hátralék befizetésekor (indulás előtt 30 nappal) még pár személyes adatra lesz szükségünk és az útlevél fényképes oldalának, színes másolatára jpg formátumban.
Fontos, hogy az útlevélnek a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes kell lennie.

Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötését kifejezetten ajánljuk. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:
A Nemzetközi Oltóközpont honlapján található információk alapján, az Indiába utazók részére kötelező védőoltás nincs. De kérjük Utasainkat, hogy kérjék ki háziorvosuk véleményét a javasolt oltásokkal kapcsolatban (Hepatitis A és Hepatitis B).
FONTOS: tilos a csapvíz fogyasztása, vagy jégkockával készült bármilyen ital fogyasztása, valamint szigorúan tilos az utcáról vásárolni és fogyasztani bármilyen élelmiszert, ott készített ételt, vagy gyümölcsöt. Kérjük kizárólag palackozott vizet fogyasszanak és fogmosáshoz is csak ezt használják. Palackozott vizet vagy az autóbuszon, a gépkocsivezetőtől, vagy az idegenvezető által javasolt helyeken tudnak vásárolni.

Különleges étkezés, étel intolerancia:
Körutazásunk során használt szállodákban a reggeli büfé jellegű, valamint a felár ellenében választható szállodai / éttermi vacsorák menüsorosak. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az irodánk által biztosított étkezések esetén, nem áll módunkban semmilyen különleges menüt visszaigazolni. Ezért bármilyen étel intolerancia esetén, kérjük, hogy a kínált választékból, a speciális igényeinek megfelelően válasszon.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak