Délkelet-Ázsia szívében található Thaiföld, amelyet a mosolyok országának tartanak számon a barátságos, vendégszerető lakói miatt. Sok utazó időzik olyan nagyvárosokban...

Délkelet-Ázsia szívében található Thaiföld, amelyet a mosolyok országának tartanak számon a barátságos, vendégszerető lakói miatt. Sok utazó időzik olyan nagyvárosokban, mint Bangkok, vagy olyan trópusi szigeteken, mint Phuket, de ezeken a forgalmasabb területeken kívül egy hihetetlen, különleges élővilágot lelhetnek fel az idelátogató kalandorok. Thaiföld otthont ad számos állatfajnak, amelyek közül sokat csak a természetes élőhelyükön elvétve, valamint a természetvédelmi területeken, vagy állatkertekben lehet megtekinteni. Azon állatbarátok, akik egzotikus kiruccanást terveznek, sok ilyen őshonos állatot fedezhetnek fel, láthatnak Thaiföldön...

 

Maláj medve

Délkelet-Ázsia trópusi erdőiben található a Maláj medve (napmedve), amelyet koromfekete szőrzet és a nyakánál lévő jellegzetes folt valamint kissé meghajlított lábak jellemeznek. A napmedve a legkisebb medve faj, ami miatt aranyosnak tűnhet azok számára, akik találkoznak vele, azonban ezeknek a medvéknek hatalmas fogaik vannak és nagyon erős a harapásuk. Az erdőirtások során kivágták a medvék élőhelyéül szolgáló erdőket, ennek ellenére még megtalálhatóak a Khao Sok Nemzeti Park vadonjában. 

Sziámi krokodil  

A sziámi krokodil egy édesvízi faj, amely, mint a neve is sugallja, a Délkelet-Ázsiai régióban honos. Ma azonban nagyon kevés sziámi krokodil található meg a természetben, a néhány fennmaradt példány Kambodzsában található. Thaiföldön szerencsére számos sziámi krokodil található, egy maroknyi fiatal sziámi krokodilok jelent meg a Pang Sida Nemzeti Park vadonjában, azonban ezek csak ritkán felfedezhetőek a látogatók számára. 

Tokee gekkó, vagy Pöttyös gekkó  

A tokee gekkó vagy pöttyös gekkó egy nagy gekkó faj, ami Ázsiában és a Csendes-óceáni szigetek némelyikén honos. A pöttyös gekkó egyedi megjelenéséről ismert, amely után a hüllő a nevét is kapta. Bár a pöttyös gekkó inkább esőerdők környezetében él, nem szokatlan, hogy a mennyezeten vagy a zuhanyzó falán is megtalálható egy-egy példány a thaiföldi szállodai szobákban. Ezek a gekkók többnyire éjjelre pöttyössé válnak, ilyenkor könnyen felismerhetőek a kékes alapszínükről és a narancssárga pontokról, amik a testüket borítják.  

Királykobra    

Mivel a világ leghosszabb mérges kígyója a királykobra, egyszerre a legtiszteletreméltóbb és legfenyegetőbb állat sokak számára.  A királykobra mindenfelé fellelhető Indiában és egész Délkelet-Ázsiában, de főként a sűrű hegyvidéki erdőkben él. Ezek a hosszú kígyók gyakran megtalálhatók vízpartokon, tavak vagy patakok környékén. Míg egyesek arra várnak, hogy véletlenül egy királykobrára akadjanak a vadonban, mások ezeket a veszélyes hüllőket szívesebben látják biztonságosabb környezetben. A Bangkoki Kígyófarm egy állatkert és emellett egy toxikológiai kutató létesítmény is, ahol hatalmas királykobrákat meg lehet tekinteni.      

Közönséges makákó  

A hihetetlen közönséges-makákó egy főemlős, amelynek néhány szokatlan jellemzője, valamint egyedülálló társadalmi státusza van. A közönséges makákó faj egy nőneműek által dominált társadalom, ahol a hímek elhagyják a csoportot, amint elérik a pubertást. A makákókat más néven úszómajmoknak is hívják, így a kitűnő úszás miatt a „tenger gyümölcsei” is táplálékul szolgálnak számukra. A közönséges-makákók az egész Thaiföld területén több helyszínen is megtalálhatók, de egyik hely sem olyan  különleges, mint Lopburi falu, ahol a majmok az utcákat járják, és együtt élnek az emberekkel.