Tel Aviv-i művészek létrehoztak egy városi installációt, ahogy ők hívják a „Warde”-t, a Vallero téren, Jeruzsálem szívében. A Warde nem más mint négy, kilenc méter magas és kilenc méter széles felfújható virág...

Tel Aviv-i művészek létrehoztak egy városi installációt, ahogy ők hívják a „Warde”-t, a Vallero téren, Jeruzsálem szívében.

A Warde nem más mint négy, kilenc méter magas és kilenc méter széles felfújható virág, mely érzékeli az alatta elhaladó gyalogosokat, majd kinyílik és árnyékot biztosít számukra. A projekt az önkormányzat a városi tér fejlesztésére irányuló erőfeszítéseinek része, hiszen például a Vallero tér igen rossz állapotban van. A téren áthalad egy villamos vonal, így két részre osztva azt.

A kísérlet célja nem a káosz elleni harc, hanem az, hogy enyhítsen a városi tér drasztikus mivoltán. A négy óriási virágot gondosan helyezték el a téren és a piac közelében, úgy, hogy mind könnyen megtalálhatóak legyenek.

Valamennyi virág az alatta áthaladókra reagál és kinyitja szirmait, valahányszor átsétálnak alatta a gyalogosok, majd ismét bezáródik ha nem érzékel mozgást.  Ez által árnyékot nyújtanak a járókelőknek, ugyanakkor időnként mind a négy virág kinyílik, jelezvén az utasoknak, hogy a villamosuk közeledik az állomás felé.