Zeusz földjén

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 7 nap / 6 éj

 

 

152 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
7 nap / 6 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: autóbusszal
Besorolás: 3*
Szállás: Egyéb

Zeusz földjén

·  Nyaralás a görög tengerparton
·  Meteorák, a sziklaszirtre épített kolostorok
·  Olümposz, az istenek hegye

"Görögország semmihez nem fogható csoda. Ehhez nem elég a tenger és a Meteóra kolostorainak megtekintése, de az életszemlélet átélése is szükséges."
Dr. Balogh Ádám – 12 éve idegenvezető, Balkán-specialista

Program:

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – SZABADKA – BELGRÁD

Reggeli indulás után Szeged-Röszke útvonalon érkezés Szerbiába. Szabadkán séta, városnézés. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt, mivel a közelében található a Palicsi-tó. Megtekintjük a városok fő nevezetességeit. Városháza díszterme és a tornyának kilá­tója különösen szép. Folytatjuk városnézésünket a klasszicista Népszínházzal, végigsétálunk a Korzón, megtekintünk egy gyö­nyörű palotát és a zsinagógát. A szabadkai Jakab és Komor téri zsinagógát 1902 szeptemberében, a zsidó nagyünnepek alkal­mával szentelték fel, ekkor vehette birtokába a szabadkai zsidó­ság az új, nagy zsinagógáját. Építészei Komor Marcell és Jakab Dezső budapesti műépítészek voltak, akik az épületet a magyar szecesszió stílusában álmodták meg. Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás, vacsora.

2. NAP: MACEDÓNIA – GÖRÖGORSZÁG – THESSZALONIKI – PARALIA RÉGIÓ

Reggeli után folytatjuk utunkat és a kora délutáni órákban érkezünk Tesszalonikibe. Buszos városnézés, majd rövid gya­logos séta Észak-Görögország legnagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látványossága. XVIII. században az „Oroszlántorony” és a „Kalamaria erőd” néven volt ismert. Majd a XIX. században a „Janicsárok tornya” és a „Véres torony” néven híresült el. E neveket azért kapta, mert börtönként szol­gált és a janicsárok gyakran itt végezték ki a foglyokat. 1890-ben zsidó foglyok fehérre meszelték a tornyot, hogy így visszasze­rezzék szabadságukat. Azóta nevezik Fehér toronynak, ezután már csak rövid ideig volt börtön, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezsgőbb hangulatú központja. Este érke­zünk Paralia közelében lévő szállásunkra, Hotel Ammos Beach www.ammos-beach.gr (5 éj).

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés a homokos tengerparton. Ezen a napon lesz idejük körbejárni a hangulatos tengerparti várost, és néhány helyi finomságot is kipróbálni, mint például a gyros, vagy a bátrabbaknak a tenger gyümölcsei.

4. NAP: HOTEL – METEORÁK – HOTEL

Reggeli után, aki akar, fürdik, napozik az aranysárga színű homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavasla­tunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolos­torok a világ egyedülálló látványosságai. A Meteorákon huszon­négy bizánci kolostor található, melyek egyenként 600 évnél idősebbek – a környék ennek köszönhetően igen híres zarán­dokhellyé vált. A kolostorok közül ma már csak ötöt használnak valójában a szerzetesek. 1920‑ig ezeket az épületeket csak lét­rákon lehetett megközelíteni. A létrák egyenként 30 méteresek, vagy ennél magasabbak voltak, némelyeket a sziklákhoz rög­zítették. Az első világháborút követően, különösen az 1960-as évektől új utat építettek Kalambakától a kolostorokig. Ma már hosszú, sziklába vájt lépcsősorokon és mély szakadékokat áthi­daló hidakon bárki elérheti az épületeket. Két kolostor megte­kintése szerepel programunkban. Ezt követően egy ikonfestő műhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőség. Délután Kalambakában séta, nézelődés. Visszaúton megállunk a Tempi-völgyben. Itt az Aphrodithe forrásnál meg­szépülhetünk. Késő délutáni órákban érkezünk vissza a szál­lodába. Garantált fakultatív Meteorák kirándulás (belépővel, jelentkezés a helyszínen): 25 €.

5. NAP: HOTEL – OLIMPOSZ – HOTEL

Délelőtt folytatjuk Görögország megismerését, autóbuszunk­kal elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olimposz hegy megtekintésére. Az Olimposz hegység több mint 200 millió éve formálódik Görögország területén. Legmagasabb csúcsa a Mitikas 2.918 méter magasról tekint le Pieria megyére és az Olimposzi riviéra part menti településeire. Az akkori vallás sze­rint a 12 ókori isten lakhelyéül szolgált. Az ókorban több város és templom is megtalálható volt a környéken. A tengerpart­tól több mint 1.000 m-t emelkedünk a kilátóig, ahol gyönyör­ködünk a tájban. Reméljük, felhők nem árnyékoljk be a mesés kilátást. Aki a kirándulás helyett a szállodában akar maradni, természetesen azt is lehet. Délután érünk vissza szállásunkra, majd fürdés, pihenés a tengerparton.

6. NAP: PIHENÉS

Egész nap sportolási lehetőség vagy fürdés, pihenés a tenger­parton, illetve a szállodánkban.

7. NAP: GÖRÖGORSZÁG – BUDAPEST

Korán reggel, hidegcsomaggal indulunk Macedónián és Szerbián keresztül hazafelé. Határátlépés. Szeged után Budapestre érkezés – határátlépések időtartamának függvényében – az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.09.10 - 7 nap / 6 éj
152 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak