Óriás kínai körút

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 16 nap / 15 éj

 

 

589 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
16 nap / 15 éjszaka
16 nap / 15 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Besorolás: 3*
Szállás: Egyéb

Óriás kínai körút

·  Tiltott Város és Olimpiai helyszínek Pekingben
·  Kelet mesés kapui: Shanghai, Hong-Kong, Makao
·  2300 éves kincsek: a Nagy fal és az Agyaghadsereg
·  Csónakázás a káprázatos Tű-hegyek közt

Program:

1. NAP: BUDAPEST – REPÜLŐ

Elrepülés Budapestről átszállással Pekingbe. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. NAP: PEKING – OLIMPIAI HELYSZÍNEK

Érkezés Pekingbe, transzfer a városba, fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

3. NAP: TIENANMEN TÉR – TILTOTT VÁROS – ÉG TEMPLOMA – NYÁRI PALOTA

Reggeli után a városnézés folytatása: Peking szívében talál­ható Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-tung Mauzóleum vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. Látogatás az Ég templománál, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhe­tünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. A Peking köz­pontjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a leg­nagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota terü­letén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egyegy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyo­sót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbo­lizálják. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

4. NAP: NAGY FAL – SZELLEMEK ÚTJA – MING SÍROK –

Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátoga­tunk egyet a Ming császári sírok közül. Vacsora egy városi étte­remben. Szállás Pekingben.

5. NAP: PEKING – LUOYANG – SÁRKÁNYKAPU SZIKLAKOLOSTOROK

Reggeli. Transzfer a vasútállomásra. Vonatra szállunk és elindu­lunk Luoyang felé. Érkezés után felkeressük az UNESCO Világörökség részét képező Sárkánykapu-hegy oldalában húzódó sziklatemplo­mokat. A 750 szentélyben 97.306 db szobor található. Visszautazás Luoyangba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Luoyangban.

6. NAP: LUOYANG – SHAOLIN TEMPLOM – XIAN – NAGY MECSET

Reggeli, majd továbbutazunk Dengfengbe, meglátogatjuk a világhíres Shaoshi-shani erdei templomot, a shaolin szer­zetesek otthonát, ahol megismerkedünk történelmükkel és harcművészetükkel. Transzfer a vasútállomásra és utazás expresszvonattal Xianba. Érkezés után városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt: látogatás a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlin és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

7. NAP: XIAN – TERRAKOTTA HADSEREG – VADLUDAK NAGY PAGODÁJA

Reggeli, majd a napot Xian leghíresebb látnivalójának szen­teljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentő­sebb régészeti lelete, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer res­taurált szobor látványa lenyűgöző. Fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

8. NAP: XIAN – SHANGHAI MÚZEUM – BUND – NANJING ROAD

Reggeli, ezután transzfer a repülőtérre és elrepülés Shanghaiba. Érkezés után látogatás a Shanghai Múzeumban, ahol egy átfogó képet kaphatunk Kína egész történelméről és művészetéről. Ezután áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a híres Nanjing Roadon, vásárlási lehetőség. Vacsora egy városi étte­remben. Szállás Shanghaiban.

9. NAP: SHANGHAI – LUZHI – SUZHOU – SHANGHAI

Reggeli, majd utazás Suzhouba, útközben látogatást teszünk Luzhi vízivárosban. Érkezés Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket meg is látogatjuk. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

10. NAP: ÓVÁROS – ÖRÖMÖK KERTJE – JADE BUDDHA TEMPLOM

Reggeli, majd séta az Óvárosban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, aján­déküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kor­mányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópium­háború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfe­ledteti velünk, hogy egy 20 milliós város vesz körül bennün­ket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csu­pán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

11. NAP: SHANGHAI – GUILIN – NÁDFUVOLA-CSEPPKŐBARLANG – FUBO-HEGY

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Érkezés után látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhe­tően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyí­lik a városra és a Li folyóra. Vacsora és szállás Guilinban.

12. NAP: GUILIN – YANGSHUO – HAJÓKÁZÁS A LI FOLYÓN

Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehe­tőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázsla­tos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehetőség. Visszautazás Guilinba. A fakultatív program ára: 24.500 Ft. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

13. NAP: GUILIN – KANTON – HONG KONG

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra, és utazás expres­szvonattal Kantonba. Városnézés: Chen Clan Akadémia, Liurong szentély, Qingping piac. Transzfer a kikötőbe és áthajózás Hong Kongba, érkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Hong Kongban.

14. NAP: MAKAÓ

Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakulta­tív programlehetőség: hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogat­juk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma- Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehetőség a Senado téren. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz, és szabad program a hajó indulásáig. Estére vis­szaérkezés Hong Kongba. A fakultatív program ára: 36.800 Ft. Szállás Hong Kongban.

15. NAP: HONG KONG – REPÜLŐ

Reggeli, délelőtt szabad program, délután városnézés Hong Kongban: Viktória-csúcs, Aberdeen halászfalu, rövid látoga­tás az ékszergyárban. Ebéd egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

16. NAP: REPÜLŐ – BUDAPEST

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

A változtatás jogát fenntartjuk. Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendelkezők­nek készítik el. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hóna­pig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 320 HUF; 1 USD = 285 Ft árfolya­mig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is indítani tudjuk, csak más áron és más szolgáltatásokkal. Belépők és a program szerinti étkezések: 245 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak).

Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap.

Sztornóbiztosítás a részvételi díjra és a reptéri illetékre: 10.555,- Ft

Min. létszám: 18 fő • Fakultatív programok: min. 10 főtől

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.09.17 - 16 nap / 15 éj
589 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak